μάθημα, Game of Thrones, Πανεπιστήμιο Μάθημα σε πανεπιστήμιο... έγινε η πετυχημένη σειρά Game of Thrones

Μάθημα σε πανεπιστήμιο... έγινε η πετυχημένη σειρά Game of Thrones

Ξεχάστε το Έπος του Μπέογουλφ και άλλα απαρχαιωμένα έργα της μεσαιωνικής λογοτεχνίας. Ένα καναδικό πανεπιστήμιο αποφάσισε να εντάξει στη διδακτέα ύλη του ορισμένα κείμενα με «μεσαιωνικό» ύφος, τα οποία ωστόσο βρίσκονται πολύ πιο κοντά στη σημερινή ποπ κουλτούρα.

Μιλάμε βέβαια για τη διάσημη σειρά βιβλίων «A Song of Fire and Ice» του  George R. R. Martin, πάνω στα οποία βασίστηκε η πετυχημένη σειρά Game of Thrones του ΗΒΟ. Τα δημοφιλή βιβλία, που έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα ανά την υφήλιο, θα αποτελέσουν τη βάση του μαθήματος, το οποίο θα εξετάζει την εικόνα που έχουν για τον μεσαίωνα οι σημερινοί αναγνώστες και την αναπαράσταση αυτής ιστορικής περιόδου μέσα από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.


Σύμφωνα με το Έθνος, όπως αναφέρει η περιγραφή του μαθήματος στον ιστότοπο του Πανεπιστήμιου της Βρετανικής Κολομβίας «καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας της δυτικής κουλτούρας, ο μεσαίωνας ερμηνεύεται με διαφορετικό τρόπο ώστε να αντανακλά τους φόβους και τις επιθυμίες της κάθε εποχής».

Παρόλο που η πλοκή των μυθιστορημάτων του Martin δεν διαδραματίζεται τον Μεσαίωνα αλλά σε ένα φανταστικό κόσμο που υπακούει στους δικούς του φυσικούς νόμους, πρόκειται για έργα που έχουν επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό  τον τρόπο που οι σημερινές γενιές βλέπουν τον μεσαίωνα, αντικαθιστώντας ιστορικές λεπτομέρειες με φανταστικές στο μυαλό των αναγνωστών.

Διαβάστε ακόμη: 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr