Στάση, εργασίας, διοικητικών, ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, 2015 2016 Στάση εργασίας διοικητικών σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ [Δείτε πότε]

Στάση εργασίας διοικητικών σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

Στάση εργασίας και σήμερα Παρασκευή από τις 12 μέχρι τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιεί το συνδικάτο των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστήμιου της Αθήνας (ΕΚΠΑ), διαμαρτυρόμενο ενόψει δίκης συναδέλφων τους που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015.

Για τον ίδιο λόγο τη Δευτέρα το ίδιο συνδικάτο, καθώς και το αντίστοιχο του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) έχουν κηρύξει 24άωρη απεργία και συγκέντρωση στο χώρο του δικαστηρίου, θεωρώντας τη δίωξη καθαρά συνδικαλσιτική και απαιτώντας την απαλλαγή των κατηγορουμένων


Η υπόθεση αφορά δικαστική δίωξη 14 συναδέλφων τους, οι οποίοι το 2013 δεν είχαν συμμορφωθεί με δικαστική απόφαση να διακόψουν μια τοτινή απεργία τους και τη συνέχισαν, με αποτέλεσμα τη δίωξή τους. Η απεργία γινόταν εναντίον της διαθεσιμότητας.

Το υπουργείο Παιδείας, μετά από συνάντηση με τους συνδικαλιστές, δήλωσε ότι συμπαραστέκεται «στους συνδικαλιστικούς αγώνες των εργαζομένων για κοινωνική δικαιοσύνη και τη διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, αναγνωρίζει τους κοινωνικούς αγώνες και θεωρεί τη δικαστική δίωξη των κατηγορουμένων διοικητικών υπαλλήλων καταχρηστική».

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr