κατάταξη, Ελληνικών, Πανεπιστημίων, παγκοσμίος Η θέσεις των Ελληνικών Πανεπιστημίων στην παγκόσμια σειρά κατάταξης (λίστα)

Η θέσεις των Ελληνικών Πανεπιστημίων στην παγκόσμια σειρά κατάταξης (λίστα)

Άλλη μια λίστα κατάταξης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανακοινώθηκε μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για την κατάταξη webometrics του ισπανικού κέντρου επιστημονικών ερευνών CSIC που ανακοινώνεται Ιανουάριο και Ιούλιο. Στην έκδοση του Ιουλίου 2015 εμπεριέχονται 23.729 πανεπιστήμια.

Η Ελλάδα όπως γράφει το newsbeast.gr, εκπροσωπείται με τρία πανεπιστήμια στις πρώτες 500 θέσεις ενώ άλλα έξι πανεπιστήμια κατατάσσονται στις θέσεις 500-1000. Αναλυτικότερα, στην πρώτη θέση ανάμεσα στα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα βρίσκεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο το οποίο στην παγκόσμια κατάταξη καταλαμβάνει την 234η θέση, έχοντας κερδίσει 12 θέσεις συγκριτικά με την κατάταξη του Ιανουαρίου (246η θέση). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (301η θέση παγκόσμια) ενώ στην τρίτη θέση από τη δεύτερη, που είχε τον Ιανουάριο, βρίσκουμε το Μετσόβιο Πολυτεχνείο λόγω της υποχώρησής του κατά 32 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ( από 289 τον Ιανουάριο στο 321 τον Ιούλιο).


Στις θέσεις 500 με 1000, στην παγκόσμια κατάταξη, συναντάμε τα Πανεπιστήμια Πάτρας (559), Κρήτης (562), Ιωαννίνων (691), Θεσσαλίας (965), Αιγαίου (970), Δημοκρίτειο (984).Την πρώτη δεκάδα, για την Ελλάδα, κλείνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με θέση 1015 παγκοσμίως.

Το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ καταλαμβάνει την 1η θέση ανάμεσα στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τεχνολογικού Τομέα και την 19η θέση ανάμεσα στο σύνολο των 79 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ελλάδας. Σημειώνουμε ότι 2ο ανάμεσα στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τεχνολογικού Τομέα είναι το ΤΕΙ Κρήτης και 3ο το ΤΕΙ Λάρισας.

Η θέσεις των Ελληνικών Πανεπιστημίων στην παγκόσμια σειρά κατάταξης (λίστα)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr