Πολιτική δέσμευση Μπαλτά: στους διορισμούς προηγούνται οι ΕΤΕΠ  υπό διορισμό ως ήδη εκλεγμένοι

Πολιτική δέσμευση Μπαλτά: στους διορισμούς προηγούνται οι ΕΤΕΠ  υπό διορισμό ως ήδη εκλεγμένοι

Η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων δεσμεύτηκε πολιτικά ότι ανάμεσα στις περιορισμένες προσλήψεις που θα γίνουν στο χώρο της παιδείας εντός του 2015, οι ΕΤΕΠ υπό διορισμό έχουν προτεραιότητα, ως ήδη εκλεγμένοι. Συγκεκριμένα στις 27/05/2015 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπίας των ΕΤΕΠ υπό διορισμό με το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΟΠΑΙΘ, κ. Χασάπη, το Διευθυντή Γραφείου Υπουργού κ. Ζέρβα και τον επιστημονικό συνεργάτη κ. Καλλέργη, όπου κατά τη διάρκεια διεξοδικής συζήτησης για τους εκκρεμείς διορισμούς των ΕΤΕΠ στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, το Υπουργείο αναγνώρισε τις δυσλειτουργίες που προκαλεί η απουσία των εκλεγμένων ΕΤΕΠ από τις θέσεις τους και υποσχέθηκε να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμού εντός του 2015, μετά την κατανομή των θέσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

Επιπροσθέτως, λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς σε εκδήλωση του Συλλόγου Διδασκόντων Σχολής Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ, μπροστά από ένα κατάμεστο αμφιθέατρο απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μελών της Πρωτοβουλίας των ΕΤΕΠ υπό διορισμό τόνισε πως προσλήψεις θα γίνουν κυρίως στο τομέα της Υγείας και της Παιδείας και δεσμεύτηκε πολιτικά πως ανάμεσα σε αυτές τις προσλήψεις προτεραιότητα έχουν οι ήδη εκλεγμένοι.


Συγκεκριμένα ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε: «προτεραιότητα είναι οι εκλεγμένοι, αφορά και τα μέλη ΔΕΠ, οπότε μονολεκτικά ναι: προηγούνται οι εκλεγμένοι.» για να επαναλάβει ο συντονιστής της συζήτησης: «Είπε ο κύριος Υπουργός, ότι ναι, οι ΕΤΕΠ έχουν προτεραιότητα!»

Διευκρινίζουμε πως το Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό (ΕΤΕΠ) είναι ένας απαραίτητος κρίκος στην αλυσίδα του διδακτικού και ερευνητικού έργου. Αποτελεί επιστημονικό δυναμικό υψηλών προσόντων το οποίο εκλέγεται και εξελίσσεται με διαδικασίες αντίστοιχες με αυτές των μελών ΔΕΠ των Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων με δυνατότητα ανάθεσης αυτοδύναμου και όχι απλώς επικουρικού διδακτικού έργου. Ο αριθμός των ΕΤΕΠ έχει υποδιπλασιαστεί την τελευταία πενταετία, (έχουν παγώσει όλες οι διαδικασίες διορισμού τα τελευταία επτά χρόνια) με αποτέλεσμα  την υπολειτουργία εργαστηρίων και κλινικών και την υποβάθμιση της ποιότητας των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Σχετικά με το Μέτωπο Πρωτοβουλιών Εκλεγμένων Μελών Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ υπό αναμονή διορισμού: Μέλη ΕΤΕΠ των οποίων οι διαδικασίες εκλογής στα αντίστοιχα Ιδρύματα έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και από το 2008 αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ο διορισμός. Θέλουν να συνεισφέρουν στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο των ΑΕΙ αναλαμβάνοντας στη  θέση όπου εκλέχτηκαν.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr