Με λουκέτο κινδυνεύουν τα Πανεπιστήμια λόγω έλλειψης κονδυλίων  Με λουκέτο κινδυνεύουν τα Πανεπιστήμια λόγω έλλειψης κονδυλίων

Οι πρυτάνεις έχουν ζητήσει να μην εφαρμοστεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την μεταφορά των ταμειακών τους διαθέσιμων

Οι πρυτανικές αρχές των ιδρυμάτων  αναγκάζονται να λειτουργούν χρησιμοποιώντας τα ταμειακά υπόλοιπα προηγούμενων ετών, τα οποία όμως όσο περνάει ο καιρός λιγοστεύουν επικίνδυνα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα  αντιμετωπίζουν τα κεντρικά ιδρύματα όπως το Αριστοτέλειο, το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και το Πολυτεχνείο… που χρωστάει σχεδόν παντού.

«(Χρωστάμε) τα πάντα, από ρεύμα και νερό μέχρι στοιχειώδεις ανάγκες, μολύβια, κιμωλίες, λάμπες κτλ. Το βασικό είναι το ρεύμα. Χρωστάμε 1.600 ευρώ και δεν ξέρουμε αν μπορούμε να πληρώσουμε και με τις 100 δόσεις. Τα δικά μας υπόλοιπα μπορούν να φτάσουν μέχρι το καλοκαίρι. Η καινούργια ακαδημαϊκή χρονιά προμηνύεται έως και αδύνατη κατά τη γνώμη μου» αποκαλύπτει ο Αντιπρύτανης του ΕΜΠ στο star,  κ. Άγγελος Σιόλας.


Οι πρυτάνεις έχουν ζητήσει να μην εφαρμοστεί για τα ιδρύματα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την μεταφορά των ταμειακών τους διαθέσιμων, αφού είναι σε οικτρή κατάσταση λόγω των συνεχών μειώσεων των προϋπολογισμών και της μη καταβολής δόσεων επιχορήγησης για φέτος. Το μεγάλο θέμα της αδυναμίας λειτουργίας τους θα τεθεί εκ νέου στη σύνοδο των πρυτάνεων στο τέλος του μήνα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr