Τι θα συζητηθεί στην έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων Τι θα συζητηθεί στην έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων

Θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων μετά τα όσα ανακοινώθηκε ότι θα συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση. 

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων έλαβε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά τη διάρκεια των εργασιών της στα Χανιά, στις 17-4-2015.


Σε αντίθεση με όσα είχε δηλώσει ο υπουργός κατά την προηγούμενη σύνοδο, αυτό το σχέδιο νόμου συνιστά μεγάλης έκτασης αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των πανεπιστημίων και όχι σύνολο εμβαλωματικών ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση επειγόντων θεμάτων τους. Τέτοιες αλλαγές προϋποθέτουν διάλογο, ενδελεχή σχεδιασμό και ευρεία συναίνεση.

Η σύνοδος αποφάσισε, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, τη σύγκληση έκτακτης συνόδου, με αποκλειστικό θέμα τη διαμόρφωση των προτάσεών της σε σχέση με το σχέδιο νόμου, ώστε στο ενδιάμεσο διάστημα αυτό να μελετηθεί από τα πανεπιστήμια. 

Όμως, ο υπουργός σε συνέντευξή του την Κυριακή 19/4/2015 χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου επείγον λόγω των θεμάτων της δευτεροβάθμιας που περιέχει και δήλωσε ότι θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, μετά από μια πολύ σύντομη κοινωνική διαβούλευση. Με βάση τα ανωτέρω, το προεδρείο της συνόδου συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων στις 25/4/2015 στην Αθήνα.

Το Προεδρείο της Συνόδου θεωρεί ότι τα θέματα των πανεπιστημίων, λόγω της σημασίας και σοβαρότητας των προτεινόμενων αλλαγών, θα πρέπει να διαχωριστούν από τα επείγοντα θέματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να συμπεριληφθούν σε χωριστό σχέδιο νόμου, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος διαβούλευσης.

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr