Πανεπιστήμιο αποσύρεται από τις Διεθνείς Κατατάξεις / Οι κατατάξεις ασκούν πίεση στα πανεπιστήμια να δημοσιεύουν έρευνες με βάση την ποσότητα παρά την ποιότητα

Πανεπιστήμιο αποσύρεται από τις Διεθνείς Κατατάξεις

«Οι κατατάξεις ασκούν πίεση στα πανεπιστήμια να δημοσιεύουν έρευνες (με βάση την ποσότητα και όχι την ποιότητα) αντί να εστιάζουν στην ουσία της επιστημονικής έρευνας». 

Το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια παγκοσμίως, αποφάσισε να μην συμμετέχει πλέον στις κατατάξεις πανεπιστημίων. 


Σύμφωνα με το Ελβετικό πανεπιστήμιο, οι κατατάξεις συχνά επικεντρώνονται σε μετρήσιμα αποτελέσματα, δημιουργώντας έτσι ένα κίνητρο για την αύξηση του αριθμού των δημοσιεύσεων παρά για την προτεραιότητα στην ποιότητα του περιεχομένου της έρευνας.

Η διοίκηση παρατήρησε ότι το προσωπικό αναλώνει πολύτιμο χρόνο σε ανούσιες δημοσιεύσεις μόνο για να βελτιώσει τη θέση του ιδρύματος στις κατατάξεις, αγνοώντας την ηθική και την πραγματική αξία της έρευνας. Το Πανεπιστήμιο Ζυρίχης επιθυμεί να διαχωρίσει τη θέση του από την κερδοσκοπική νοοτροπία και να εστιάσει στην ουσιαστική και ποιοτική έρευνα. Το πανεπιστήμιο πρόσθεσε ότι οι κατατάξεις υποδηλώνουν επίσης ότι μετρούν συνολικά τα διαφορετικά επιτεύγματα του πανεπιστημίου στην έρευνα και τη διδασκαλία. Το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, επομένως, δεν θα παρέχει πλέον δεδομένα στις κατατάξεις.

Στην τελευταία κατάταξη για το 2024 που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2023, το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης βρισκόταν στην 80η θέση ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Πανεπιστήμιο αποσύρεται από τις Διεθνείς Κατατάξεις / Οι κατατάξεις ασκούν πίεση στα πανεπιστήμια να δημοσιεύουν έρευνες με βάση την ποσότητα παρά την ποιότητα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr