Έρχονται αλλαγές στα ΑΕΙ - Πτυχία θα αναβαθμιστούν με ενιαίες πενταετείς σπουδές και θα ισοδυναμούν με μάστερ

Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει μια νέα διάταξη η οποία, αν περάσει, τα πτυχία των Πολυτεχνείων, των Πολυτεχνικών και Γεωπονικών Σχολών ύστερα από ενιαίες και αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές θα ισοδυναμούν με μάστερ!

Πολυνομοσχέδιο

Σύμφωνα με τα Νέα, η  διάταξη πρόκειται να συμπεριληφθεί σε πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, ενώ για το θέμα είχε συνάντηση προ ημερών, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπάλτας με την αντιπρόεδρο του ΤΕΕ και πρώην αντιπρύτανη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου Τώνια Μοροπούλου.


Διαβάστε ακόμη: Φοιτητικά Συγγράμματα ''Εύδοξος'': Κάνε την δήλωση σου γιατί δε θα προλάβεις!

Αναδρομική ισχύ

Η αναβάθμιση του πτυχίου αποτελούσε πάγιο αίτημα εδώ και χρόνια του ΤΕΕ και των Πολυτεχνείων. Το αίτημα να θεσμοθετηθούν αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές που θα οδηγούν σε μάστερ πλάι στις διασπασμένες (σε τρία χρόνια για πτυχίο και 1-2 ακόμη για μάστερ) που παρέχουν αγγλοσαξονικές Σχολές Μηχανικών, το επανέφερε η κ. Μοροπούλου.

Στην περίπτωση που περάσει η διάταξη δεν αποκλείεται να είναι αναδρομική η αναβάθμιση των πτυχίων και έτσι οι απόφοιτοι του Πολυτεχνείου μέχρι ενός χρονικού σημείου να θεωρούνται κάτοχοι μάστερ ώστε να μπορούν να αναβαθμιστούν βαθμολογικά αν, για παράδειγμα, εργάζονται στο Δημόσιο.

Αν θέλεις να μείνεις ενημερωμένος ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr