Μητσοτάκης για Πανεπιστήμια: Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες

Μητσοτάκης για Πανεπιστήμια: Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Παιδεία, με θέμα «4 χρόνια έργο για την Παιδεία – Αλλαγή στην πράξη» μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η εκδήλωση έγινε στο Μέγαρο Μουσικής και μετά την προβολή βίντεο για τα πεπραγμένα του υπουργείου Παιδείας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το λόγο πήρε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία έκανε αναφορά στις προκλήσεις που αντιμετώπισε το υπουργείο με κυρίαρχη την υγειονομική κρίση και τις ανάγκες που διαμόρφωσε στην εκπαίδευση. 

Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία εκπαιδευτικοί κατέθεσαν τις προσωπικές τους μαρτυρίες.


Παίρνοντας το λόγο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά στις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, ενώ κάποια στιγμή ακούστηκαν διαμαρτυρίες από την πίσω πλευρά της αίθουσας, τις οποίες ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε με χαμόγελο. Συνεχίζοντας την ομιλία του, σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει ότι είναι με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες. 

«Αν υπάρχει ένα πεδίο όπου έχουμε χαώδεις διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η Παιδεία. Η ΝΔ πρέπει να συνεχίσει για να μην επιστρέψουμε σε εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης με έμφαση.

Επισήμανε ότι «ξεκινήσαμε να κάνουμε τομές από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο. Βάλαμε στο σχολείο τα εργαστήρια δεξιοτήτων από τα οποία έχουμε πάρει τα εύσημα από διεθνείς οργανισμούς. Δεν μπορώ να μην σταθώ στον διορισμό 25.000 μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Δείτε την εκδήλωση και την ομιλία του πρωθυπουργού:

Επεισόδια έξω από το Μέγαρο Μουσικής

Επεισόδια έγιναν νωρίτερα στο Μέγαρο Μουσικής. Τα επεισόδια έγιναν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την Παιδεία. Στις εικόνες του ΙΝΤΙΜΕ, διακρίνονται συγκεντρωμένοι να συγκρούονται με αστυνομικούς.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr