Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε τον τέως ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο ως τακτικό μέλος της

Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε τον τέως ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο ως τακτικό μέλος της

Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών εξελέγη ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Σε ανακοίνωση της Ακαδημίας Αθηνών, τονίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της 13ης Οκτωβρίου 2022, ο κ. Παυλόπουλος εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας , στην προκηρυχθείσα έδρα Δημοσίου Δικαίου στη Γ` Τάξη των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.


Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος με την όλη ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία, το πλούσιο και υψηλού επιπέδου συγγραφικό και διδακτικό του έργο, αναδείχθηκε, χωρίς αμφιβολία, σε εξέχοντα επιστήμονα του Δημοσίου Δικαίου . Επιπροσθέτως, είναι άξια μνείας η πολιτική του σταδιοδρομία, που είχε ως αποκορύφωμα την ανάδειξη του στο ύπατο αξίωμα της Ελληνικής Πολιτείας, την οποία υπηρέτησε από το 2015 έως το 2020 ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τι δήλωσε ο Υπυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος:

«Στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν ένας από τους δυο-τρεις αγαπημένους μας καθηγητές. Η εκλογή του στην Ακαδημία Αθηνών ήρθε ως επιστέγασμα του στιβαρού επιστημονικού του έργου. Συγχαρητήρια κύριε καθηγητά!».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr