Θεοδωρικάκος: Τα παιδιά που υπηρετούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία είναι όλοι επιστήμονες

Θεοδωρικάκος: Τα παιδιά που υπηρετούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία είναι όλοι επιστήμονες

«Τα παιδιά που υπηρετούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία είναι επιστήμονες όλοι, είναι πτυχιούχοι πανεπιστημίου, έχουν πάει να φυλάξουν τις εγκαταστάσεις και τους χθεσινούς συναδέλφους τους και καθηγητές τους και τους εργαζόμενους των πανεπιστημίων» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο υπουργός ανέφερε πως θα συμβάλει στην ασφάλεια των Πανεπιστημίων και τα μέλη της θα διαφυλάξουν τις συνταγματικές ελευθερίες και θα βάλουν τέλος στην παραβατικότητα.


ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα ΜΑΤ διέλυσαν συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ με χιλιάδες φοιτητές (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είναι νόμος του κράτους 1,5 χρόνο, και σε αυτό το θέμα πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική. Καταρχήν υπάρχει πρόβλημα ή μήπως κάποιος εφηύρε ένα πρόβλημα για να κάνει κάτι; Υπάρχει πρόβλημα δυστυχώς σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια και σε συγκεκριμένους πανεπιστημιακούς χώρους. Τα παιδιά που υπηρετούν στην πανεπιστημιακή Αστυνομία είναι επιστήμονες όλοι, είναι πτυχιούχοι πανεπιστημίου, έχουν πάει να φυλάξουν τις εγκαταστάσεις και τους χθεσινούς συναδέλφους τους και καθηγητές τους και τους εργαζόμενους των πανεπιστημίων. Είμαστε όλοι μαζί υπέρ της επίλυσης του προβλήματος ασφαλείας στα πανεπιστήμια. Εχθρός και αντίπαλός μας είναι το εμπόριο ναρκωτικών, το παρεμπόριο, οι βιαιοπραγίες οτιδήποτε συνιστά σημαντική παραβατικότητα και εγκληματικότητα που εκδηλώνεται ιδιαίτερα στα campus και σε χώρους οι οποίοι είναι αφύλακτοι. Δεν είναι ενδιαφέροντος της πανεπιστημιακής αστυνομίας τι γίνεται στις αίθουσες, ποιες είναι οι κοινωνικές σχέσεις των παιδιών μας, ποιες ειναι οι πολιτικές τους αντιλήψεις, η πολιτική δραστηριότητα. Οι ΟΠΠΙ είναι εκεί για να φυλάξουν τις συνταγματικές ελευθερίες, να βάλουν τέλος στην παραβατικότητα και στην εγκληματικότητα που έχει υπάρξει. Για αυτό το λόγο υπάρχουν σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια, δεν είναι στο σύνολο της χώρας», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για αντιδράσεις και διαμαρτυρίες

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία υπάρχει σε τέσσερα πανεπιστήμια, όπου έχουν ξεκινήσει τις περιπολίες τους μαζί με άλλες δυνάμεις της αστυνομίας

«Η συζήτηση αυτή τη στιγμή αφορά 4 πανεπιστημιακούς χώρους όπου ήδη έχουν ξεκινήσει τα περιπολίες τους μαζί και με άλλες δυνάμεις της Αστυνομίας γιατί όταν πρέπει να αντιμετωπίσεις στον ανοιχτό χώρο του campus της πανεπιστημιούπολης και της πολυτεχνιούπολης την παραβατικότητα, το εμπόριο ναρκωτικών κλπ θα πρέπει να συνοδεύονται και από άλλες δυνάμεις. Αυτό γίνεται και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται και πιστεύω ότι πολύ σύντομα όλοι θα αντιληφτούν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε για αντιδράσεις, ούτε για διαμαρτυρίες είναι ένα τμήμα της καθημερινότητας, θα συμβάλουν στην ασφάλεια των πανεπιστημίων. Υπάρχει συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές. Οι πρυτανικές αρχές είναι σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία ως οφείλουν από το νόμο γιατί ο νόμος ορίζει ότι την ευθύνη των σχεδίων ασφαλείας των πανεπιστημίων, και η αστυνομία κινείται βάσει των σχεδίων των πανεπιστημίων, την ευθύνη αυτή έχουν οι πρυτάνεις άρα και εκ του νόμου υπάρχει συνεργασία και στην πραγματικότητα υπάρχει συνεργασία και είναι αναγκαία αυτή η συνεργασία. Να προσθέσω ότι εάν στους φοιτητές υπήρχαν όργανα εκπροσωπήσεις των φοιτητών θα υπήρχε και πλήρης συνεργασία και με τους φοιτητές διότι οι φοιτητές είναι οι πρώτοι που θέλουν την ασφάλεια τους και είναι οι πρώτοι που θα είναι ωφελημένοι γιατί θα είναι και θα νιώθουν ασφαλείς μέσα στο πανεπιστήμιο, δυστυχώς όμως η κατάσταση είναι τέτοια που οι φοιτητές δεν έχουν κάποια μορφή εκπροσώπησης με αποτέλεσμα να συζητάμε τώρα για τις αντιδράσεις ακραίων ιδεοληπτικών περιθωριακών ομάδων» επισήμανε.

Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ο Τ. Θεοδωρικάκος απάντησε: «Εργαζόμαστε συστηματικά και μεθοδικά για την ενίσχυση της παρουσίας της Αστυνομίας ιδιαίτερα στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Καθημερινά επιχειρούν στους δρόμους πάνω από 2.500 αστυνομικοί και η απόφασή μας είναι όλοι οι νέοι αστυνομικοί που θα βγουν από τη σχολή της Αστυνομίας σε λίγες μέρες όλοι να διατεθούν στις δυνάμεις της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Αθηνών προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την παρουσία των αστυνομικών. Ικανοποιημένοι είμαστε όταν βλέπουμε κάθε ημέρα να ενισχύεται αυτή η παρουσία και να γίνεται πιο αποτελεσματική και γι’ αυτό δεν πρόκειται να πάψουμε να εργαζόμαστε γιατί εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Έχουν γίνει βήματα αλλά εμείς θέλουμε να γίνουν και άλλα για να νιώθουν όλοι οι πολίτες ασφαλείς».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr