Ο Πρωθυπουργός για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Ο Πρωθυπουργός για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

«Θα το κερδίσουμε το στοίχημα αυτό και θα επιμείνουμε στην κατεύθυνση στην οποία έχουμε κινηθεί. Δεν θέλω να φτάσουμε στο σημείο γύρω από το ζήτημα αυτό να χτιστούν νέες διαχωριστικές γραμμές. Διότι πολύ απλά η κοινωνία δεν είναι μοιρασμένη στο θέμα αυτό, ούτε οι φοιτητές είναι μοιρασμένοι. Κανείς δεν θέλει πιστεύω, παρά μόνο ελάχιστοι ταραχοποιοί, να αναπαράγονται καταστάσεις βίας στα πανεπιστήμια όπως αυτές που έχουμε δει κι έχουμε ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες, γιατί το φαινόμενο δεν είναι τωρινό».

Την παραπάνω αναφορά έκανε έκανε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, στη Συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.


Αναλυτικά, όλα όσα ειπώθηκαν για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία: 

Δημοσιογράφος: Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματα που βγάζετε από την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα πανεπιστήμια και τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται και σε ποια πανεπιστήμια και πότε θα γίνει και εγκατάσταση, σε άλλες περιοχές, πέρα από αυτά τα δυο που έχουμε μέχρι τώρα. Και μια διευκρίνιση: από ποιον μήνα και μετά θα αρχίσει να μετράει η εξάντληση της τετραετίας; Μιλάω πολιτικά, όχι μαθηματικά.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για την πανεπιστημιακή αστυνομία, το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί, αρχίζει η ανάπτυξή του. Είναι γνωστά τα πανεπιστήμια στα οποία έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Είναι λιγότερα από πέντε τον αριθμό, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τα επαναλάβω. Το σημαντικό είναι να κερδηθεί το στοίχημα ότι εδώ δεν μιλάμε για έναν κατασταλτικό μηχανισμό, αλλά για ανθρώπους οι οποίοι πρέπει να κερδίσουν την ίδια την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση όλων όσοι επιδιώκουν το Πανεπιστήμιο να είναι ένας δημιουργικός χώρος ανταλλαγής απόψεων, προβληματισμού, έρευνας κι όχι ένας χώρος όπου «πλακωνόμαστε» κι όπου εκδηλώνονται περιστατικά βίας.

Θα το κερδίσουμε το στοίχημα αυτό και θα επιμείνουμε στην κατεύθυνση στην οποία έχουμε κινηθεί. Δεν θέλω να φτάσουμε στο σημείο γύρω από το ζήτημα αυτό να χτιστούν νέες διαχωριστικές γραμμές. Διότι πολύ απλά η κοινωνία δεν είναι μοιρασμένη στο θέμα αυτό, ούτε οι φοιτητές είναι μοιρασμένοι. Κανείς δεν θέλει πιστεύω, παρά μόνο ελάχιστοι ταραχοποιοί, να αναπαράγονται καταστάσεις βίας στα πανεπιστήμια όπως αυτές που έχουμε δει κι έχουμε ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες, γιατί το φαινόμενο δεν είναι τωρινό.

Τώρα, για την εξάντληση της τετραετίας, φαντάζομαι ότι περίπου με ρωτάτε ποιος θα είναι ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής των εκλογών. Θα μου επιτρέψετε αυτό να μη σας το αποκαλύψω ακόμα, αλλά να επαναλάβω και πάλι ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Άρα μπορείτε νομίζω να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr