Υπογράφηκε η ΚΥΑ για την αντιστοίχιση πενταετών Τμημάτων Μηχανικών με Τμήματα των Πολυτεχνικών Σχολών

Υπεγράφη ΚΥΑ για την αντιστοιχία Τμημάτων Σχολών Μηχανικών Πανεπιστημίου με Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής ΑΕΙ

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τον καθορισμό κριτηρίων και προϋποθέσεων αντιστοίχισης Τμημάτων Σχολών Μηχανικών Πανεπιστημίου με Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφουν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κος Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Άγγελος Συρίγος, καθορίζονται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για την αντιστοιχία Τμημάτων Σχολών Μηχανικών Πανεπιστημίου με Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.


Με την απόφαση αυτή τα Τμήματα Σχολών Μηχανικών Πανεπιστημίου και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται θα θεωρούνται αντίστοιχα με τα Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους αποφοίτους τους, με βάση τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτούν με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, να ασκήσουν τις επαγγελματικές δραστηριότητες που ασκούν οι απόφοιτοι Πολυτεχνικών Σχολών.

Η τήρηση των προϋποθέσεων πιστοποιείται βάσει του εγκεκριμένου από την οικεία Σύγκλητο προγράμματος σπουδών και τη βεβαίωση της Συγκλήτου για την ύπαρξη των αναγκαίων υποδομών για τη λειτουργία των εργαστηρίων. Υπεύθυνη για τον έλεγχο και την τήρηση των προβλεπόμενων από την ΚΥΑ προϋποθέσεων καθώς και την πρόταση αντιστοιχίας προς τους αρμόδιους Υπουργούς θα είναι η επιτροπή που καθορίζεται από την παρ. 3 του άρθρου 66 του ν.4610/2019(Α’ 70).

Υπεύθυνη για τον έλεγχο και την τήρηση των προβλεπόμενων από την ΚΥΑ προϋποθέσεων καθώς και την πρόταση αντιστοιχίας προς τους αρμόδιους υπουργούς θα είναι επιτροπή η οποία θα αποτελείται που αποτελείται από:

α) έναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως Πρόεδρο,

β) έναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,

γ) έναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δ) δύο (2) εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.),

ε) το μέλος του Συμβουλίου της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση της υποπερίπτωσης εε΄ της περίπτωσης β΄ της παρ. 2 του άρθρου 67 του ν. 4009/2011 (Α΄ 195) και

στ) ένα (1) μέλος Δ.Ε.Π. Τμήματος Πολυτεχνικής Σχολής γνωστικού αντικειμένου της ίδιας ή συναφούς ειδικότητας με την ειδικότητα του Τμήματος που εξετάζεται και υποδεικνύεται από τις Πολυτεχνικές σχολές Α.Ε.Ι..

Σε περίπτωση που οι φορείς των περιπτώσεων δ΄ και στ΄ δεν προτείνουν εκπρόσωπό τους μέσα σε χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών από τη σχετική πρόσκληση, η Επιτροπή συμπληρώνεται από πρόσωπα που επιλέγονται από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αντίστοιχα.

Η σύνθεση της Επιτροπής μεταβάλλεται ως προς τη συμμετοχή του μέλους της περίπτωσης στ΄, ανάλογα με την ειδικότητα που συζητείται.

Η Επιτροπή βρίσκεται σε απαρτία, όταν είναι τουλάχιστον πέντε (5) μέλη παρόντα και αποφασίζει με πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) των παρόντων μελών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr