Καθηγητές Πανεπιστημίων: 48ωρη απεργία στις 13 και 14 Ιουλίου!

Πανεπιστήμια: 48ωρη απεργία καθηγητών στις 13 και 14 Ιουλίου

Απεργίες Πανεπιστήμια: Αναβρασμός επικρατεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα, εν μέσω εξεταστικής! 48ωρη απεργία για την Τετάρτη 13 και  Πέμπτη 14 Ιουλίου, ημερομηνίες συζήτησης και ψήφισης του Σχεδίου Νόμου για τα ΑΕΙ, στη Βουλή, κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων μελών ΔΕΠ.

Σε 48ωρη απεργία ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ καλεί η ΠΟΣΔΕΠ, ενώ ζητά σε συντονισμό δράσης με εκπροσώπους ομοσπονδιών των εργαζομένων στα πανεπιστήμια, φοιτητών, και άλλων φορέων.


Συγκεκριμένα, η ΠΟΣΔΕΠ «θεωρεί αναγκαία την προκήρυξη απεργίας την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουλίου, ημερομηνίες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή».

Υπενθυμίζεται ότι το νέο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει ξεσηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων στους κόλπους της ακαδημαϊκής κοινότητας, με τη συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων διδασκόντων, εργαζομένων και φοιτητών να ζητούν την απόσυρσή του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των καθηγητών:

Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ, με ομόφωνη απόφασή της, αξιολογώντας την κρισιμότητα της κατάστασης που διαμορφώνεται, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, και διατηρώντας τη θέση της για μη ψήφιση του νομοσχεδίου,

1) θεωρεί αναγκαία την προκήρυξη απεργίας την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουλίου, ημερομηνίες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Σε αυτό το πλαίσιο καλεί τους συλλόγους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη μέγιστη συμμετοχή του κλάδου στις κινητοποιήσεις.

2) καλεί όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα διοργανωθούν από τους συλλόγους τις επόμενες ημέρες.

3) αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για συνεργασία με εκπροσώπους ομοσπονδιών των εργαζομένων στα ΑΕΙ, φοιτητών, και άλλων φορέων για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων αυτές τις ημέρες και για τις αντιδράσεις μας την επόμενη περίοδο, που περιλαμβάνουν και την εξέταση ενδεχόμενης αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου.

Διευκρινίσεις ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για το "αντάρτικο" της ΔΑΠ Νομικής Αθηνών

Οι Αντιστοιχίες των Τμημάτων/Σχολών ανά ΑΕΙ για το 2022-2023

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr