Φίλης για Πανεπιστημιακή αστυνομία: Αντί για στοιχεία ο Θεοδωρικάκος απάντησε... με φωτογραφίες

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: "Ευτελισμός της κοινοβουλευτικής διαδικασίας από τον υπουργό ΠΡΟΠΟ"

Ανακοίνωση για τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Νίκου Φίλη προς τον Τάκη Θεοδωρικάκο - Με φωτογραφίες και λαϊκισμούς αντί για στοιχεία, προσπάθησε να μετατρέψει τη Βουλή σε τηλεοπτικό studio.

Καμία απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα για την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια που του απηύθυνε ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης, δεν έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Μετατρέποντας τη Βουλή σε τηλεοπτικό studio, αντί να καταθέσει όπως είχε υποχρέωση αριθμητικά και στατιστικά στοιχεία για την παραβατικότητα στα ΑΕΙ, που υποτίθεται ότι δικαιολογούν την εγκατάσταση αστυνομικής δύναμης στα Πανεπιστήμια, επεδείκνυε... φωτογραφίες, ευτελίζοντας τη συζήτηση και τις υποχρεώσεις του έναντι της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.


Πώς όμως να δώσει στοιχεία ο ατυχής κ. Θεοδωρικάκος; Αφού είναι γνωστό ότι όποτε η Αστυνομία υποχρεώθηκε να παράσχει στοιχεία, ουδέποτε (σύμφωνα με αυτά) η παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια δεν ξεπερνούσε το 0.1% της συνολικής εγκληματικότητας στην κοινωνία. Μόλις 200 περιστατικά ανά έτος σε σύνολο 200.000 στην Επικράτεια.

Για το λόγο αυτό ο κ. Θεοδωρικάκος κατέφυγε σε ευτελή λαϊκίστικα επιχειρήματα, ότι και... ένα περιστατικό βίας να υπάρχει στα πανεπιστήμια αυτό δικαιολογεί την ύπαρξη Πανεπιστημιακής Αστυνομίας! Επιβεβαιώνοντας έτσι ότι τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι ακριβή.

Στην επισήμανση του Νίκου Φίλη, ότι η κυβέρνηση θα σπαταλά 30 εκατ. € ετησίως για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, όση είναι δηλαδή η συνολική κρατική επιχορήγηση στο ΕΚΠΑ, στο ΑΠΘ και στο ΕΜΠ μαζί, ο κ. Θεοδωρικάκος δεν απάντησε τίποτα. Όπως δεν απάντησε το παραμικρό στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση προσλαμβάνει 1.000 αστυνομικούς αντί για 1.000 καθηγητές και γιατί παραβιάζει το νόμο που επιτάσσει να προκηρύσσονται αμέσως οι θέσεις των καθηγητών που συνταξιοδοτούνται.

Ο Νίκος Φίλης καταδίκασε για μία ακόμη φορά φαινόμενα από τη δράση ύποπτων στοιχείων και «μπαχαλάκηδων», όπως αυτών που βιαιοπράγησαν εναντίον του Πρύτανη του ΟΠΑ, τα οποία όπως είπε «εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση για να κατασυκοφαντήσει τα Πανεπιστήμια, να τα εμφανίσει ως άντρα βίας και να αποκρύψει από τον ελληνικό λαό τη θέση των Δημόσιων Πανεπιστημίων μας στις διεθνείς κατατάξεις, με τα τέσσερα μεγαλύτερα να βρίσκονται στο 2,5% των καλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου».

Σχετικά με την «επιχείρηση Βιβλιοθήκη» στο ΑΠΘ, ο Νίκος Φίλης είπε ότι σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Πρύτανη του ΑΠΘ για να προκαλέσει τεχνητή όξυνση που να δικαιολογεί την παρουσία της Αστυνομίας, που με πρόσχημα τη Βιβλιοθήκη επιτίθεται στους φοιτητές. Είναι γνωστό ότι παραλίγο να είχαμε ανθρώπινο θύμα από εκτόξευση βομβίδας χημικών σε ευθεία βολή, εικοσάχρονο φοιτητή που ο κ. Μητσοτάκης συκοφάντησε ως «επαγγελματία τραυματία».

«Αν είχατε ενδιαφέρον για τις Πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες, δεν θα τις διέλυε ο κ. Μητσοτάκης με τις 100 περίπου απολύσεις βιβλιοθηκονόμων το 2013» είπε ο Νίκος Φίλης στη δευτερομιλία του. Και θύμισε ότι πρόσφατα όλοι οι προϊστάμενοι των Πανεπιστημιακών Βιβλιοθηκών με κοινή τους δήλωση, κατήγγειλαν ότι το νομοσχέδιο που ετοίμασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, πλήττει καίρια το θεσμό των Πανεπιστημιακών Βιβλιοθηκών.

Τέλος, ο Νίκος Φίλης στηλίτευσε το πρωτοφανές για τα μεταπολιτευτικά χρονικά γεγονός αυταρχισμού που συμβαίνει στα Χανιά, μετά τη μήνυση που υπέβαλε, όχι η Κοσμητεία ή κάποιος διδάσκων, αλλά η ίδια υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εναντίον 8 φοιτητών συνδικαλιστών και προέδρων φοιτητικών συλλόγων για... «αρπαγή» του κοσμήτορα, δηλαδή για κακούργημα!

Και για αυτή την καταγγελία σιώπησε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr