Διευκρινιστική Εγκύκλιος στα Πανεπιστήμια για τα νέα Πρωτόκολλα CΟVID (έγγραφο)

Διευκρινιστική Εγκύκλιος στα Πανεπιστήμια για τα νέα Πρωτόκολλα CΟVID - Ποιοι φοιτητές έχουν υποχρέωση δήλωσης στην πλατφόρμα edupass

Το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε το παρακάτω έγγραφο (εγκύκλιο) προς όλους τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας στο οποίο επισημαίνει τα εξής με αφορμή τα νέα Πρωτόκολλα COVID-19 λειτουργίας των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων:

α) Τα μέλη ΔΕΠ, το λοιπό διδακτικό προσωπικό και το πάσης φύσεως διδακτικό προσωπικό που δεν είναι εμβολιασμένοι διενεργούν ένα rapid test εβδομαδιαίως, με δικό τους κόστος, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους κάθε Τρίτη.


Ειδικά για την εβδομάδα 3-6 Μαΐου, το πρώτο τεστ θα διενεργηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους την Τετάρτη 4/5/2022.

Οι υπόχρεοι της παραγράφου αυτής δηλώνουν το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου στο edupass.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν το αποτέλεσμα του τεστ σε έντυπη μορφή.

β) Οι μη εμβολιασμένοι φοιτητές δεν υποβάλλονται σε τακτικό έλεγχο και δεν έχουν υποχρέωση δήλωσης στην πλατφόρμα edupass.gov.gr σε εβδομαδιαία βάση.

Εξαίρεση υπάρχει μόνον για τη συμμετοχή των φοιτητών στην εκπαιδευτική διαδικασία προγραμμάτων σπουδών α’, β’ και γ’ κύκλου των Σχολών Επιστημών Υγείας (Ιατρική, Νοσηλευτική, Οδοντιατρική, Μαιευτική) που πραγματοποιείται εντός νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. και πανεπιστημιακών νοσοκομείων, καθώς και σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που αφορά στη διεξαγωγή κλινικών ασκήσεων ή στην παροχή υπηρεσιών υγείας που πραγματοποιούνται εντός των χώρων των Α.Ε.Ι., σύμφωνα με το άρθρο 3, παράγραφος 3 της προαναφερόμενης ΚΥΑ.

Οι τελευταίοι δηλώνουν το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου στο edupass.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν το αποτέλεσμα του τεστ σε έντυπη μορφή.

γ) Για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους (π.χ. εργαστήρια, αναγνωστήρια, βιβλιοθήκες, εστιατόρια, κυλικεία, γυμναστήρια, φοιτητικές εστίες) και τη συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες των Α.Ε.Ι., όπως διδασκαλία, εξετάσεις, ορκωμοσίες, συνέδρια κ.λπ. δεν θα διενεργούνται έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή τεστ για τους μη εμβολιασμένους.

δ) Η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους καθώς και στους εξωτερικούς χώρους στους οποίους παρατηρείται συνωστισμός παραμένει υποχρεωτική.

Το Έγγραφο 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr