Κεραμέως: Ποια Τμήματα θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν / Οι τρεις παράγοντες

Κεραμέως: Ποια Τμήματα θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν / Οι τρεις παράγοντες

Συγχωνεύσεις Σχολών - Τμημάτων: Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, μιλώντας σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο, ανέφερε πως τρία είναι τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη στη διαδικασία συγχωνεύσεων και καταργήσεων Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Σε ερώτημα σχετικά με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Πανεπιστημιακών Τμημάτων, η κ. Κεραμέως επισήμανε πως έχει ήδη προχωρήσει ο εξορθολογισμός του ακαδημαϊκού χάρτη σε σημαντικό βαθμό. «Έχουμε ήδη εξορθολογήσει 47 πανεπιστημιακά τμήματα, πολλά από τα οποία φυτοζωούσαν, όπως στην Πελοπόννησο, τμήματα που είχαν ρυθμό αποφοίτησης 3%, γι’ αυτά δρομολογήθηκε η κατάργησή τους ή η απορρόφησή τους, ο εξορθολογισμός τους.


Τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη όπως είπε η Νίκη Κεραμέως για την διαδικασία αυτή είναι τρία:

1. Τα αποτελέσματα της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, οι συνέπειες της εφαρμογής σχετικά με τον ακαδημαϊκό χάρτη και την διάρθρωσή του.

2. Δεύτερο στοιχείο είναι τυχόν προτάσεις πανεπιστημίων. Υπάρχουν κάποια πανεπιστήμια που έχουν προτείνει έναν εξορθολογισμό, κάποια αναδιάταξη του ακαδημαϊκού τους χάρτη.

3. Και το τρίτο είναι η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, με μελέτη που εκπονεί λαμβάνοντας υπόψη και ποιες είναι οι ανάγκες στην αγορά εργασίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΙΤΗΤΕΣ! Απεργούν ΜΜΜ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη σε Μετρό, Ηλεκτρικό & Τραμ - Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

Αυτά τα τρία στοιχεία λαμβάνονται υπόψη, εμείς θα επεξεργαστούμε τις προτάσεις των πανεπιστημίων και από κει και πέρα θα προβούμε στις επόμενες ενέργειες. Θα ζητήσουμε την γνώμη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων όπως λέει ο νόμος και από κει και πέρα πάντα σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, θα προβούμε όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα» τόνισε η κ. Κεραμέως.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr