Παράταση στα Πανεπιστήμια για την υποβολή των ετήσιων εκθέσεων στην ΕΘΑΑΕ

Παράταση στα Πανεπιστήμια για την υποβολή των ετήσιων εκθέσεων στην ΕΘΑΑΕ

Και παράταση μέχρι 31 Ιουλίου 2022 στην ΕΘΑΑΕ προκειμένου να υποβάλει την εισήγησή της στο Υπουργείο.

Με απόφαση της υπουργού Παιδείας κ.Νίκης Κεραμέως και του υφυπουργού Παιδείας κ.Αγγελου Συρίγου που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, δίνεται παράταση στα Πανεπιστήμια της χώρας προκειμένου να υποβάλλουν τις ετήσιες εκθέσεις τους προς την ΕΘΑΑΕ, βάσει των οποίων θα γίνει η επόμενη χρηματοδότηση.


Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις νέες διατάξεις για ορισμό κριτηρίων, δεικτών ποιότητας και επιτευγμάτων για την κατανομή της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, η χρηματοδότηση στα ΑΕΙ γίνεται πλέον κατά 80% με βάση αντικειμενικά κριτήρια και κατά 20% με βάση διάφορα ποιοτικά κριτήρια, γεγονός που έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στα ιδρύματα.

Η απόφαση

Ειδικά για το έτος 2022, η υποβολή των ετήσιων εκθέσεων των Α.Ε.Ι. προς την ΕΘ.Α.Α.Ε. που αφορούν στην παρουσίαση των ετήσιων επιδόσεών τους για το έτος 2021, πραγματοποιείται έως τη 15η Ιουνίου 2022, ενώ η σχετική εισήγηση της ΕΘ.Α.Α.Ε προς τον Υπουργό  Παιδείας και Θρησκευμάτων, υποβάλλεται έως την 31η Ιουλίου 2022. Το δεύτερο εδάφιο της περ δ’ του Κεφαλαίου Β καταργείται.

Το εδάφιο αυτό προέβλεπε ότι «Ειδικώς, για την πρώτη εφαρμογή της παρούσας, η συγκεκριμένη προθεσμία ορίζεται σε ένα (1) μήνα μετά το πέρας της υποβολής της ετήσιας έκθεσης των Α.Ε.Ι»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr