Κυβ. Εκπρόσωπος / Καρπός πολύχρονης προετοιμασίας το επικείμενο Νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια

Κυβ. Εκπρόσωπος / Καρπός πολύχρονης προετοιμασίας το επικείμενο Νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια

Νομοσχέδιο ΑΕΙ: Το επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των Α.Ε.Ι. με την κοινωνία παρουσιάστηκε χθες από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στην έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων. Είναι καρπός πολύχρονης προετοιμασίας και στηριγμένο τόσο σε εις βάθος ανάλυση της κατάστασης όσο και σε καλή γνώση του ελληνικού Πανεπιστημίου, αλλά και της διεθνούς πραγματικότητας.

Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, στη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και επισήμανε τα εξής:


Η ενίσχυση της αυτονομίας των Πανεπιστημίων, η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων από το Υπουργείο προς τα Α.Ε.Ι., η παροχή ευελιξίας, η διεπιστημονικότητα, η κινητικότητα φοιτητών και η ανάπτυξη εξωστρέφειας είναι μερικές από τις βασικές έννοιες που διαπνέουν το νομοσχέδιο αυτό. Οι ρυθμίσεις διαρθρώνονται σε 4 επιμέρους βασικούς άξονες.

Στην αναβάθμιση της ποιότητας των Α.Ε.Ι., με την εισαγωγή βασικών ρυθμίσεων που εστιάζουν στα προγράμματα σπουδών, την έρευνα, αλλά και το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό. Επίσης, στην ενίσχυση της λειτουργικότητας των Α.Ε.Ι. με τη θεσμοθέτηση νέων αναπτυξιακών εργαλείων για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της οργανωτικής λειτουργίας τους. Ακόμα, στην προώθηση της σύνδεσης των Α.Ε.Ι. με την κοινωνία με την ενίσχυση του ρόλου των Πανεπιστημίων εντός της κοινωνίας, προάγοντας τη γνώση και την καινοτομία. Πολύ σημαντική παρέμβαση ο εκσυγχρονισμός του ΔΟΑΤΑΠ με την θέσπιση ενός σύγχρονου και ευέλικτου πλαισίου για την ακαδημαϊκή αναγνώριση τίτλων σπουδών από Ιδρύματα της αλλοδαπής, που μειώνει τη γραφειοκρατία, γραφειοκρατία που έχει ταλαιπωρήσει πολλούς επιστήμονες στον τόπο μας, διευκολύνει τον πολίτη, εξυπηρετεί τα Πανεπιστήμια και στηρίζει το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας.

Οι αλλαγές που έρχονται στα Πανεπιστήμια και στους φοιτητές!

Η ανάρτηση της Υπουργού Παιδείας για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr