Πρωτοβουλία Διδακτόρων ΕΔΙΠ: "Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την επίλυση των ζητημάτων μας"

Πρωτοβουλία Διδακτόρων ΕΔΙΠ: "Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την επίλυση των ζητημάτων μας"

Το Υπουργείο Παιδείας στερεί από τα μέλη ΕΔΙΠ* των Πανεπιστημίων την επαγγελματική τους ανάπτυξη, ακαδημαϊκή εξέλιξη και πρόοδο, εφόσον παραμένουν να είναι μέλη ενός προσωπικού στον ακαδημαϊκό χώρο που δεν εξελίσσονται βάσει των προσόντων και του πολυδιάστατου ακαδημαϊκού / ερευνητικού έργου που επιτελούν.

Αυτό τονίζουν σε ανακοίνωση που απέστειλαν στα «Φοιτητικά Νέα» τα μέλη ΕΔΙΠ ελληνικών ιδρυμάτων μέσω της Πρωτοβουλίας Διδακτόρων ΕΔΙΠ, με αφορμή και της επικείμενης κατάθεσης του Νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ. 


Η ανακοίνωση

Στις Καλένδες από το Υπουργείο Παιδείας τα χρόνια δίκαια αιτήματα των μελών ΕΔΙΠ. Ενόψει της επικείμενης κατάθεσης του Νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ αλλά και των τελευταίων επίσημων τοποθετήσεων του Υφυπουργού Παιδείας μετά την συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΔΙΠ στις 9/3/2022 διαπιστώνεται ότι δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να θεραπεύσει τα ΔΙΚΑΙΑ ακαδημαϊκά αιτήματα των μελών ΕΔΙΠ των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Παρόλες τις συναντήσεις, εδώ και ένα χρόνο, μελών ΕΔΙΠ με τον αξιότιμο Υφυπουργό Παιδείας και με μέλη της Κυβέρνησης, και παρά την υποβολή τεκμηριωμένων προτάσεων και Νομικών Γνωματεύσεων από τη μεριά των ΕΔΙΠ, διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ για την επίλυση των ζητημάτων τους.

Κάτι τέτοιο δεν υπηρετεί την αξιοκρατία και τον ακαδημαϊκό ορθολογισμό που αποτελούν βασικό κανόνα της χρηστής διοίκησης των ανθρώπινων πόρων. Με τη στάση αυτή το Υπουργείο στερεί από τα μέλη ΕΔΙΠ την επαγγελματική τους ανάπτυξη, ακαδημαϊκή εξέλιξη και πρόοδο, εφόσον παραμένουν να είναι μέλη ενός προσωπικού στον ακαδημαϊκό χώρο που δεν εξελίσσονται βάσει των προσόντων και του πολυδιάστατου ακαδημαϊκού / ερευνητικού έργου που επιτελούν.

Πρωτοβουλία Διδακτόρων ΕΔΙΠ


*Το Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) επιτελεί εργαστηριακό/εφαρμοσμένο διδακτικό έργο που συνίσταται κατά κύριο λόγο στη διεξαγωγή εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων, καθώς επίσης και στη διεξαγωγή πρακτικών ασκήσεων στα πεδία εφαρμογής των οικείων επιστημών. 


Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr