Θεοδωρικάκος: Σε κάθε Πανεπιστήμιο πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και κάμερες

Θεοδωρικάκος: Σε κάθε Πανεπιστήμιο πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και κάμερες

«Κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει σχέδιο ασφαλείας, το οποίο είναι ευθύνη της πρυτανικής αρχής, θα πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και κάμερες και συνεργασία με την Αστυνομία όταν χρειάζεται» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή με τη χθεσινή επίθεση κουκουλουφόρων σε καθηγητή μέσα στο αμφιθέατρο του ΟΠΑ.

Και πρόσθεσε λέγοντας ότι: «Πρόκειται για απροκάλυπτη βία που καταδικάζεται απερίφραστα από όλους. Η Αστυνομία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τους ενόχους, άρα θα πρέπει κανείς να εμβαθύνει με αφορμή αυτό το περιστατικό».


Ως προς τη σημερινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ ο Τ. Θεοδωρικάκος επισήμανε: «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, απελευθέρωσαν τον χώρο του τμήματος Χημείας που είχε καταληφθεί από άτομα του περιθωριακού χώρου. Είναι ένα θετικό παράδειγμα", επεσήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε: "Όπου και όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία, υπάρχει ασφάλεια και άρα ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο που είναι η προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του».

Τοποθετείται σύστημα ελέγχου πρόσβασης (Access) σε κεντρικά Πανεπιστήμια

Ξεκινά εντός του μήνα η εκπαίδευση των 400 ατόμων που θα στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr