Ο Γεν. Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης τοποθετείται για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων

Ο Γεν. Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης τοποθετείται για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων

Άνοιγμα Πανεπιστημίων: Ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Αποστόλης Δημητρόπουλος τοποθετείται σχετικά με το άνοιγμα των Πανεπιστημίων και γιατί δεν αλλάζει το πρωτόκολλο λειτουργίας:

«Γιατί δεν αλλάζει το πρωτόκολλο λειτουργίας στο πανεπιστήμιο;


Ο χρονισμός της Όμικρον με τα πανεπιστήμια είναι από τους καλύτερους δυνατούς με την εξής έννοια: Βρισκόμαστε στο τέλος του Α’ εξαμήνου, ακολουθούν μία ή δύο «νεκρές εβδομάδες» και μετά ξεκινά η εξεταστική.

Άρα πλέον δεν έχουμε τις μαζικές συναθροίσεις που είχαμε από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο.

Επίσης στα πανεπιστήμια έχουμε από τις υψηλότερες εμβολιαστικές καλύψεις σε όλη την Ελλάδα. Πάνω από το 85% των φοιτητών και πάνω από το 95% των καθηγητών είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Αυτό καθιστά τα πανεπιστήμια μας από τους πιο ασφαλείς χώρους. Και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Αποδεικνύει την επιθυμία όλων να λειτουργήσουν κανονικά τα πανεπιστήμια και την πίστη τους στην επιστήμη που τα ίδια θεραπεύουν.

Άλλωστε, τα κλειστά πανεπιστήμια την περίοδο των διακοπών, δεν εμπόδισαν την διασπορά του ιού.

Ο υψηλός εμβολιασμός δίνει μεγάλη ασπίδα προστασίας για τα πανεπιστήμια. Αυτό βέβαια δεν ισχύει στα σχολεία γιατί δεν υπήρχε μέχρι πρότινος δυνατότητα εμβολιασμού των παιδιών , είναι διαφορετικά τα δεδομένα, εξού και είναι διαφορετικά και τα πρωτόκολλα.

Οι διοικήσεις των πανεπιστημίων έχουν τους πόρους για να μπορούν να μεριμνήσουν, ώστε να ενισχύσουν τις συνθήκες ασφάλειας στους χώρους τους, όπου τα ίδια θεωρούν ότι δεν είναι επαρκείς.

Όλοι όσοι προσέρχονται στους χώρους των πανεπιστημίων οφείλουν άπαξ να κάνουν δήλωση στην πλατφόρμα edupass, έτσι ώστε να μπορεί να γνωρίζει το Τμήμα τους αν είναι υγιείς ή νοσούν. Οι Γραμματείες των Τμημάτων διαθέτουν άμεσα τις απαραίτητες πληροφορίες για να μπορούν να παίξουν κρίσιμο ρόλο στην ασφάλεια όλων των μελών τους.

Το υπουργείο θα εκδώσει οδηγίες και κατευθύνσεις στα ιδρύματα, ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις για όσους φοιτητές νοσήσουν την περίοδο αυτή.»

Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης
Αποστόλης Δημητρόπουλος

Άνοιγμα Πανεπιστημίων: Κατεπείγοντα μέτρα ζητούν οι πανεπιστημιακοί

20χρονη μητέρα-φοιτήτρια: "Δεν θέλω να ρισκάρω την υγεία του παιδιού μου"

Ανησυχία επιστροφής στα αμφιθέατρα - "Ποτάμι" επιστολών από φοιτητές

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr