Άνοιγμα Πανεπιστημίων: Μόνο με GREEN PASS η είσοδος φοιτητών στα αμφιθέατρα σε Πανεπιστήμιο της Αθήνας

Μόνο με GREEN PASS η είσοδος των φοιτητών στα αμφιθέατρα σε Πανεπιστήμιο της Αθήνας

Άνοιγμα Πανεπιστημίων: Από τις 17 Ιανουαρίου 2022 ο έλεγχος εισόδου των φοιτητών στα αμφιθέατρα (αίθουσες διδασκαλίας) Πανεπιστημίου της Αθήνας θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της πράσινης κάρτας εκτός των μη εμβολιασμένων οι οποίοι θα ελέγχονται με τα rapid tests.

Σύμφωνα με τις Πρυτανικές Αρχές του Παντείου Πανεπιστημίου η έκδοση της πράσινης φοιτητικής κάρτας θα διευκολύνει και θα επιταχύνει τον έλεγχο των εισερχομένων.


Το Πανεπιστήμιο καλεί τους φοιτητές στο Κέντρο Φοιτητικής Μέριμνας με εκτυπωμένο το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, την ακαδημαϊκή ή αστυνομική τους ταυτότητα και μία φωτογραφία ταυτότητας για να αποκτήσουν GREEN PASS για την είσοδό τους στις αίθουσες διδασκαλίας.

Ανοίγουν τα Πανεπιστήμια

Τα Πανεπιστήμια δεν θα κλείσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, διαμηνύει η κυβέρνηση, θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους για την ολοκλήρωση του Χειμερινού Εξαμήνου παρά την εκτίναξη των κρουσμάτων και την πολύ αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον στις νεαρές ηλικίες.

Αποκλειστικά με φυσική παρουσία φοιτητών και διδασκόντων συνεχίζονται τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια, με τα ισχύον πρωτόκολλα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Κυβέρνηση και ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως η εξεταστική των φοιτητών θα διεξαχθεί κανονικά με τα μέτρα που είναι σε ισχύ, καθώς δεν συντρέχει λόγος να κλείσουν τα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με την ίδια τηρούνται όλα τα μέτρα, ενώ το ενδεχόμενο για διασπορά του ιού σε μια κλειστή αίθουσα με 200 άτομα δεν προκαλεί ανησυχία, αν εφαρμοστούν στο ακέραιο οι περιορισμοί.

Δείτε εδώ τι εξετάζει Υπουργείο Παιδείας μετά τις έντονες ανησυχίες των φοιτητών ενόψει της εξεταστικής του Χειμερινού Εξαμήνου 2021-2022.

Παράλληλα, αυξάνονται οι επιστολές φοιτητών που λαμβάνουν τα «Φοιτητικά Νέα» με αποδέκτη την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους και την ανησυχία του φοιτητοκόσμου ενόψει της απόφασης για επιστροφή στα αμφιθέατρα και της επερχόμενης δια ζώσης εξεταστικής υπό τη σκιά της «Όμικρον» και τα δεκάδες χιλιάδες και πλέον καθημερινά κρούσματα. Τις επιστολές των φοιτητών μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Οι Πανεπιστημιακοί υπογραμμίζουν πως "οι διδάσκοντες έχουν την αρμοδιότητα να κρίνουν αν το μάθημά τους διεξάγεται σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, και, σε περίπτωση που διαπιστώνουν μη συμμόρφωση ή ελλιπή τήρηση των οριζόμενων μέτρων, να το διακόψουν ή να λάβουν κάθε άλλη αναγκαία απόφαση για την οργάνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας". Δείτε εδώ τις τέσσερις προϋποθέσεις που βάζουν οι Καθηγητές για δια ζώσης μαθήματα & εξεταστική.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr