Εξ αποστάσεως μαθήματα για 4 εβδομάδες αποφάσισε το μεγαλύτερο Δημόσιο Πανεπιστήμιο της Κύπρου

Εξ αποστάσεως μαθήματα για 4 εβδομάδες αποφάσισε το μεγαλύτερο Δημόσιο Πανεπιστήμιο της Κύπρου

Εξ αποστάσεως τα θεωρητικά μαθήματα και με φυσική παρουσία τα εργαστήρια και οι εξετάσεις αποφάσισε το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Τα μαθήματα για τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες διδασκαλίας (17 Ιανουαρίου και μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2022) θα διεξαχθούν εξ αποστάσεως/διαδικτυακά, αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με δεδομένη την πολύ αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση, εξαίρεση αποτελούν μαθήματα για τα οποία η φυσική παρουσία είναι απαραίτητη π.χ. εργαστήρια. Για τα μαθήματα αυτά θα ακολουθηθεί λεπτομερές πρωτόκολλο που καταρτίζεται από ομάδα ειδικών του πανεπιστημίου.

Δηλαδή με φυσική παρουσία θα συνεχίσουν να διεξάγονται μόνο τα μαθήματα εργαστηριακού χαρακτήρα, τηρουμένων όλων των πρωτοκόλλων που βρίσκονται σε ισχύ: safe pass, τήρηση αποστάσεων, χρήση προστατευτικής μάσκας, κτλ.

Αποφασίστηκε επίσης, όπως οι ενδιάμεσες και τελικές εξετάσεις διεξαχθούν με φυσική παρουσία. 

Σημειώνεται, ότι κατά την τρίτη εβδομάδα διδασκαλίας, η Σύγκλητος θα επαναξιολογήσει την κατάσταση και θα λάβει αποφάσεις αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων για το υπόλοιπο του εξαμήνου.

Ελλάδα: Επιστρέφουν με φυσική παρουσία οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr