Συρίγος: Αυτονόητη η στήριξη της πολιτείας στο να απομακρυνθεί το καρκίνωμα των καταλήψεων από τα ελληνικά ΑΕΙ

Συρίγος: Αυτονόητη η στήριξη της πολιτείας στο να απομακρυνθεί το καρκίνωμα των καταλήψεων από τα ελληνικά ΑΕΙ

Πόσα χρόνια τελούσε το ισόγειο του κτηρίου του Βιολογικού στη Θεσσαλονίκη υπό κατάληψη;

-«Περισσότερα από 30!»


-«Τουλάχιστον 32… Στάσου! 34! Τότε πρωτοάνοιξε το κτήριο του Βιολογικού. Μαζί μπήκαν και οι καταληψίες», απάντησε με βεβαιότητα ένας συνταξιούχος πλέον καθηγητής του Αριστοτελείου.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2022 μία κατάληψη που ξεκίνησε το 1988 (!!!) έκλεισε προκειμένου να αποδοθεί ως βιβλιοθήκη στους φοιτητές και στους καθηγητές του Πανεπιστημίου, δηλαδή σε αυτούς που ανήκει.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στον πρύτανη Παπαϊωάννου για την ορθή απόφαση που έλαβαν και εφάρμοσαν παρά τις απειλές που εκτοξεύονται εναντίον τους.

Δεν είναι κάτι εύκολο. Μιλάμε για καταστάσεις δεκαετιών.

Οι αντιδράσεις από ασήμαντες μειοψηφικές ομάδες που διέρχονται βίαια μέσα είναι αναμενόμενες. Μέχρι γκαζάκια έβαλαν στο σπίτι του εργολάβου που έχει αναλάβει να μετασκευάσει τον χώρο σε βιβλιοθήκη. Οι συγκεκριμένες ομάδες αποτελούν παραμορφωτικές εκδηλώσεις ενός απώτατου μεταπολιτευτικού παρελθόντος χωρίς κοινωνικό αντίκρισμα. Οι φοιτητές στη συντριπτική πλειοψηφία τους ενοχλούνται από την δράση τους.

Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα έχουν κλείσει εμβληματικές καταλήψεις «Βανκούβερ» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, του κτηρίου Γκίνη στο κάτω Πολυτεχνείο, και πλέον του Βιολογικού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και πολλές άλλες καταλήψεις μικρότερων χώρων.

Αυτονόητη είναι η στήριξη της πολιτείας με κάθε μέσο στη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουν οι πρυτανικές αρχές να απομακρυνθεί το καρκίνωμα των καταλήψεων από τα ελληνικά ΑΕΙ.

Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων
Άγγελος Συρίγος

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr