Η πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για το «Νέο Πανεπιστήμιο» του άμεσου μέλλοντος

Η πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για το «Νέο Πανεπιστήμιο» του άμεσου μέλλοντος

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παρουσίασε την πρότασή της για "ένα Πανεπιστήμιο σύγχρονο, προοδευτικό, φιλικό προς το περιβάλλον"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, όπως αναφέρει η ίδια η φοιτητική παράταξη, η παρουσίαση πρότασης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για ένα Πανεπιστήμιο σύγχρονο, προοδευτικό και φιλικό προς το περιβάλλον.


Κύριοι άξονες της πρότασης είναι το τρίπτυχο σχεδιασμός, αυτοματισμός, εξηλεκτρισμός, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού Πανεπιστημίου και τη μετατροπή της περιβαλλοντικής συνείδησης σε καθημερινό βίωμα.

Παράλληλα παρουσιάστηκε και δέσμη προτάσεων γύρω από την ορθή ενεργειακή διαχείριση, την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και την αξιοποίηση και επέκταση του πράσινου εντός των Πανεπιστημίων.

Στόχος της πρότασης είναι να τεθούν σε δημόσιο διάλογο προτάσεις σύγχρονες, πρωτοποριακές που μπορούν να επιφέρουν άμεσα αποτελέσματα και να βρεθούν καινοτόμες, βιώσιμες λύσεις, όσον αφορά την ανάδειξη των υλικοτεχνικών προβλημάτων, τη διαχείριση και την συνολική εξέλιξη των Πανεπιστημίων.

Η Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Κατερίνα Κορωνιά ευχαρίστησε την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως για την παρουσία της. Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά την παρουσίαση της πρότασης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων μέσα στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συμπεριλαμβανομένων ειδικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων και για τα Πανεπιστημιακά κτίρια. Είναι μίας πρώτης τάξης ευκαιρία να κάνουμε πράξη την πρότασή σας, κάνοντας τα ΑΕΙ μας πιο ‘πράσινα’».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Ο Γραμματέας ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ακόμα μια φορά αποδεικνύει ότι είναι η μόνη παράταξη που ενδιαφέρεται αληθινά για την εξέλιξη και την πρόοδο του Πανεπιστημίου. Στην εποχή της κλιματικής κρίσης όλες οι κοινωνικές δομές πρέπει να προσαρμοστούν προκειμένου να μειώσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα, βοηθώντας στην προστασία του πλανήτη. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βγαίνει μπροστά με πράξεις και όχι με λόγια και συνθήματα. Εύχομαι η πρόταση αυτή να μπορέσει να υλοποιηθεί, αφού είναι μια από τις σημαντικότερες και πιο επίκαιρες προτάσεις που έχει διατυπώσει φοιτητική νεολαία».

Η Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Κατερίνα Κορωνιά η οποία παρουσίασε την πρόταση, με τη σειρά της υπογράμμισε πως η δέσμη προτάσεων που παρουσιάστηκε αποσκοπεί σε μια πνοή ανανέωσης της παράταξης και σηματοδοτεί την εξέλιξη, την αλλαγή, τον εκσυγχρονισμό. «Κάθε φοιτήτρια και κάθε φοιτητής θέλει ένα Πανεπιστήμιο που οι υποδομές του να μπορούν να υποστηρίξουν τις ανάγκες τους, χωρίς ταυτόχρονα να επιβαρύνουν το περιβάλλον. Γιατί λοιπόν να μην περάσουμε στο επόμενο επίπεδο; Όχι μόνο να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον αλλά να το φροντίσουμε. Πρώτος σταθμός σε αυτή τη μετάβαση προς το Πανεπιστήμιο του αύριο είναι η κατάργηση των αφισών μέσα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Μια πρωτοποριακή πρόταση που κατατέθηκε σε φοιτητικούς συλλόγους ανά την επικράτεια με ευρεία αποδοχή».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κος. Νίκος Θωμαΐδης, ο Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, κος. Στυλιανός Κονταδάκης και ο Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης στη Νέα Δημοκρατία, κος. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος.

Η εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φιλοξενήθηκε στο Σεράφειο Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Η πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Φωτογραφίες από την παρουσίαση της πρότασης 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr