Στάση εργασίας αποφάσισαν καθηγητές Πανεπιστημίου - Ποιες ώρες δεν θα γίνουν μαθήματα

Στάση εργασίας αποφάσισαν καθηγητές Πανεπιστημίου - Ποιες ώρες δεν θα γίνουν μαθήματα

Φοιτητικές Ειδήσεις: Κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της στάσης εργασίας δεν θα γίνουν μαθήματα. Ο μεγαλύτερος Σύλλογος των πανεπιστημιακών καθηγητών στην Ελλάδα, καλεί το Υπουργείο Παιδείας και τις Πρυτανικές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εκρηκτική επιδημιολογική κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. 

Σε τετράωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ.) και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του ΑΠΘ αποφάσισε να προχωρήσει ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (Ε.Σ.Δ.Ε.Π.) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.),την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ. για επίδοση των σχετικών αποφάσεων του ΕΣΔΕΠ.


Ο μεγαλύτερος Σύλλογος των πανεπιστημιακών καθηγητών στην Ελλάδα,  καλεί το Υπουργείο Παιδείας και τις Πρυτανικές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εκρηκτική επιδημιολογική κατάσταση στο ΑΠΘ.

"Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ στις 29/11/2021, το ΔΣ αποφάσισε 4-ωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ.) την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, και μαζική παράσταση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ στις 11 π.μ. για επίδοση των σχετικών αποφάσεων του ΕΣΔΕΠ.

Η συμμετοχή όλων μας, καθώς και η ενεργή συμβολή μας στην κινητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων μας, εκτός από αναγκαία θα είναι καθοριστική για την ευόδωση των προσπαθειών για:

• την κατάργηση της ΚΥΑ σχετικά με την λειτουργία των ΑΕΙ σε συνθήκες μέγιστης δυνατής πληρότητας,

• την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του Υφυπουργού Παιδείας και πρόνοια για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία με υβριδικό τρόπο καθηγητών και φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες,

• την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων αιθουσών διδασκαλίας εντός του ΑΠΘ και την επίταξη όλων των αποδεδειγμένα διαθέσιμων συνεδριακών αιθουσών και ειδικά διαμορφωμένων περιπτέρων της ΔΕΘ, προκειμένου να διεξαχθούν τα μαθήματα και οι εξετάσεις σε συνθήκες στοιχειώδους υγειονομικής ασφάλειας,

• τη λειτουργία μόνιμου κλιμακίου του ΕΟΔΥ εντός του πανεπιστημιακού campus για τη διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών ελέγχων και την ιχνηλάτηση στο σύνολο της πανεπιστημιακής (εμβολιασμένους και μη),

• τη λειτουργία κινητού εμβολιαστικού κέντρου εντός του πανεπιστημιακού campus για την επιτάχυνση και διευκόλυνση του εμβολιασμού (νέοι εμβολιασμοί και επαναληπτικές δόσεις) της πανεπιστημιακής κοινότητας,

• τη στελέχωση των ιατρείων του πανεπιστημίου για την παρακολούθηση των νοσούντων, την παροχή οδηγιών στις επαφές τους και τη στοχευμένη / προσωποποιημένη ενημέρωση των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας για τους εμβολιασμούς, καλώντας το Υπουργείο Παιδείας και τις Πρυτανικές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εκρηκτική επιδημιολογική κατάσταση στο ΑΠΘ, στα ΑΕΙ της χώρας, και ευρύτερα στην κοινότητα".

ΕΥΔΟΞΟΣ: Συνεχίζονται οι δηλώσεις για την παραλαβή των φοιτητικών συγγραμμάτων

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr