Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Η Ενδοοικογενειακή Βία: Επίκαιρα Ποινικά Ζητήματα σε Ελλάδα και Κύπρο

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Η Ενδοοικογενειακή Βία: Επίκαιρα Ποινικά Ζητήματα σε Ελλάδα και Κύπρο

Διαδικτυακή εκδήλωση από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο πλαίσιο της σειράς «Σύγχρονα Θέματα Δικαιοσύνης»

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η Ενδοοικογενειακή Βία: Επίκαιρα Ποινικά Ζητήματα σε Ελλάδα και Κύπρο», τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, από τις 19:00-20:30.   


Είναι γνωστό ότι οι επικρατούσες κατά τα τελευταία δύο χρόνια υγειονομικές συνθήκες επέτειναν παγκοσμίως τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας. Πρόκειται για εγκλήματα που δεν συνδέονται μόνο με τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που διέπουν την συμβίωση στους κόλπους της οικογένειας, αλλά και με τις πολιτισμικές στάσεις απέναντι στα κοινωνικά φύλα (gender). Ιδίως για τον δεύτερο αυτόν λόγο το Ποινικό Δίκαιο είναι μεν ένα αναγκαίο, πλην όμως όχι και επαρκές μέσο αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής εγκληματικότητας. Είναι χρήσιμη σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, μια συζήτηση για την ποινική αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας με βάση την ισχύουσα νομοθεσία σε Κύπρο και Ελλάδα, ενόψει μάλιστα και του σχετικού νέου νομοθετήματος που ετοιμάζεται στην Ελλάδα.  

Η διαδικτυακή εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς διαδικτυακών σεμιναρίων «Σύγχρονα Θέματα Δικαιοσύνης» (Επεισόδιο 17) και πρόκειται να μεταδοθεί ζωντανά μέσω της Σελίδας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Facebook και του καναλιού της Νομικής Σχολής στο YouTube.

Συζητούν:

  • Σαπφώ Κατσανάκη, Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας 
  • Μαρία-Σοφία Κυριάκου, Υπαστυνόμος Α’, Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, Δ/νση Γεν. Αστυνόμευσης, Αρχηγείο ΕΛΑΣ 
  • Νικόλαος Λίβος, τ. Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου, Νομική Σχολή ΕΚΠΑ 
  • Βάγια Πολυζωίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου, Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Συντονίζει:

  • Αντώνης Μανιτάκης, Καθηγητής, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου, Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Συμμετέχει: 

  • Χρήστος Παπαστυλιανός, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Νομικής, Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Νομική Σχολή πατήστε εδώ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr