Συρίγος: Τι κερδίσαμε στο τομέα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσα από την περιπέτεια της πανδημίας

Συρίγος: Τι κερδίσαμε στο τομέα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσα από την περιπέτεια της πανδημίας

Τι δήλωσε ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος (αρμόδιος για τα ΑΕΙ) στην συζήτηση για τις νέες ευκαιρίες και προοπτικές που προσφέρει η ηλεκτρονική εκπαίδευση ("e-Education: Νέες ευκαιρίες και προοπτικές στην εκπαίδευση") στο 19ο Συνέδριο Εταιρικής Ευθύνης υπό την αιγίδα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. 

Συρίγος: "Τι κερδίσαμε στο τομέα της Εκπαίδευσης μέσα από την περιπέτεια της πανδημίας:


1. Εκείνο το οποίο έγινε, μπορεί να θεωρηθεί ένα θαύμα, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα περάσαμε στην επόμενη μέρα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Από αυτήν την ιστορία κερδίζουμε αυτή την άλλη εποχή.

Η ευχέρεια που αποκτήσαμε με όλα αυτά τα συστήματα. Όλα αυτά που δεν τα ξέραμε αναγκαστήκαμε να τα μάθουμε σε λίγες ημέρες.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ανοίγει νέους ορίζοντες ιδίως στα μεταπτυχιακά. Στο προπτυχιακά δεν είναι το ίδιο πράγμα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο μέχρι και απίστευτα βαρετό να μιλάς επί δύο ώρες χωρίς ακροατήριο.

2. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο τμήμα υλικού, το οποίο έχει γίνει με χρήματα του ελληνικού κράτους στο παρελθόν, έχουν καταγράψει μαθήματα, είναι ένα πελώριο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και σκοπεύουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να το βγάλουμε στην επιφάνεια.

3. Η διασύνδεση με τα άλλα Πανεπιστήμια Εξ ανάγκης μιλήσαμε με άλλα πανεπιστήμια διαδικτυακά, αυτό πλέον μπορεί να γίνει κανόνας. Μπορώ πχ να παρακολουθήσω μαθήματα σε κάποιο πανεπιστήμιο στο εξωτερικό.

Συμπερασματικά: Δεν αντικαθίσταται το διά ζώσης μάθημα. Και οι φοιτητές δίνουν την απάντησή του με τα συντριπτικά ποσοστά εμβολιασμού, θέλουν μαθήματα διά ζώσης".

Δείτε σχετικό απόσπασμα:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr