Σχολές θα μετατραπούν σε Σχολές Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών

Σχολές θα μετατραπούν σε Σχολές Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών

Οι σχολές χωρίς φοιτητές μετατρέπονται σε Σχολές Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών – Με «εκπτώσεις» η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε αυτές – Παρατείνεται η διαδικασία υποβολής προτάσεων από τα ΑΕΙ.

Μετατροπή των τμημάτων που έμειναν εφέτος χωρίς εισακτέους σε Σχολές Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών - Τα ΤΕΙ επιστρέφουν με νέα μορφή
Πλώρη για τη μετατροπή όλων των τμημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης που έμειναν εφέτος χωρίς εισακτέους σε Σχολές Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών (οι οποίες και θα αποτελέσουν τη νέα μορφή ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης) βάζει το υπουργείο Παιδείας.


Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής» τα ΤΕΙ επιστρέφουν με νέα μορφή στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας με 4ετή προγράμματα ισότιμα με εκείνα των πανεπιστημίων και προσανατολισμένα πια σε νέα σύγχρονα αντικείμενα σπουδών. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι ότι η εισαγωγή σε αυτά θα γίνεται πιθανότατα εκτός Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Ή και απλώς με εκπτώσεις στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Ο τρόπος εισαγωγής στα προγράμματα των νέων Σχολών Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ενώ το ρεπορτάζ του Βήματος αποκαλύπτει ένα ακόμη κρίσιμο σημείο.

Η χωροταξική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων συνδέεται με τον νέο νόμο πλαίσιο για τη λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας που επισπεύδεται και αναμένεται γύρω στο τέλος του χρόνου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr