Πρωθυπουργός: Θα χρειαστούμε λίγους μήνες ακόμα για την εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Πρωθυπουργός: Θα χρειαστούμε λίγους μήνες ακόμα για την εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στη Συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Για την εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια ο Πρωθυπουργός δήλωσε:


«Τώρα ως προς τα ειδικά σώματα φύλαξης των Πανεπιστημίων, έχουμε πει ότι αυτά θα τα χρησιμοποιήσουμε όταν είμαστε τελείως έτοιμοι. Χρειάζεται χρόνος, χρόνος εκπαίδευσης. Καταλαβαίνετε ότι είναι μία σύνθετη αποστολή αυτή. Δεν είναι κάτι το οποίο θα γίνει τον Οκτώβριο. Θα χρειαστούμε λίγους μήνες ακόμα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ακυρώνεται η κεντρική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης να υπάρχει περισσότερη ασφάλεια με την έννοια της αποτροπής των βίαιων φαινομένων που έχουμε δει στο παρελθόν τουλάχιστον στα μεγάλα Πανεπιστήμια όπου είχαμε τέτοια ζητήματα. Αλλά από εκεί και πέρα θα χρειαστούμε και τη βοήθεια των Πρυτάνεων.  Ζητήματα όπως η ελεγχόμενη είσοδος είναι περισσότερο στο δικό τους χέρι.  Και δεν χρειάζεται να αναφέρω παραδείγματα από το εξωτερικό. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά Πανεπιστήμια στα οποία να μπαίνει ο καθένας εάν δεν έχει κάποια ιδιότητα, αν δεν είναι φοιτητής, αν δεν δουλεύει εκεί, αν δεν είναι καθηγητής. Το ίδιο πρέπει να γίνει και στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Υπάρχουν Πανεπιστήμια -αναφέρω ενδεικτικά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο- που έχουν κάνει πάρα πολύ σημαντική δουλειά σε αυτή την κατεύθυνση. 

Τώρα αν κάποιοι θέλουν και φαντάζονται, φαντασιώνονται αντιστάσεις, επεισόδια βίας στα Πανεπιστήμια όταν αυτά θα ξανά ανοίξουν το Σεπτέμβριο θα ήθελα ειλικρινά να τους αποθαρρύνω.  Δεν νομίζω ότι κανείς έχει να κερδίσει τίποτα από αυτή την ένταση, ειδικά στις συνθήκες που είναι σήμερα η ελληνική κοινωνία. Θα πω όμως, ότι και σήμερα που μιλάμε, εάν χρειαστεί να παρέμβει η Αστυνομία στο Πανεπιστήμιο κατόπιν αιτήματος του Πρύτανη, μπορεί να το κάνει. Και αν χρειαστεί  να γίνει, προφανώς θα γίνει».

Ούτε το Φθινόπωρο η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr