ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ: Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε φοιτητές – ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ!

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ: Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε φοιτητές – ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ!

Άνοιγμα Πανεπιστημίων: Διευρύνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός για τους φοιτητές που συμμετέχουν σε εκπαιδευτική διαδικασία εντός νοσοκομείων, όπως αναφέρεται σε σχετική τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε την 6η Σεπτεμβρίου 2021 στη Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση στο σχέδιο νόμου με τίτλο “Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας σε θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, αποκατάσταση της ακεραιότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών”.


Με την εν λόγω τροπολογία επεκτείνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε φοιτητές προγραμμάτων σπουδών α΄και β΄κύκλου Σχολών Επιστημών Υγείας των Α.Ε.Ι. όπου η εκπαιδευτική διαδικασία διεξάγεται σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, καθώς και όλων των φοιτητών που διεξάγουν πρακτική άσκηση σε χώρους που έχει καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. 

Ειδικότερα οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την 1η δόση ή τη μοναδική δόση το αργότερο έως 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Η Τροπολογία του Υπ. Υγείας:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr