Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Διαδικτυακή Εκδήλωση για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Ελεύθερης Διακίνησης

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Διαδικτυακή Εκδήλωση για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Ελεύθερης Διακίνησης

Η εκδήλωση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα συζητήσει το νομικό και κοινωνικό υπόβαθρο του «πράσινου διαβατήριου».

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ψηφιακό Πιστοποιητικό Ελεύθερης Διακίνησης και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων», τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, από τις 19:00 μέχρι τις 20:30.


Η εκδήλωση πραγματοποιείται εξ αφορμής της πρόσφατης ψήφισης νόμου από την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την καθιέρωση ενός ψηφιακού πιστοποιητικού ελεύθερης, διασυνοριακής κατά βάση, διακίνησης προσώπων – το αποκαλούμενο «πράσινο διαβατήριο». Σχετικό κανονισμό έχει ετοιμάσει και εκδώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πράσινο όμως αυτό διαβατήριο θέτει υπό διακινδύνευση τα προσωπικά δεδομένα των προσώπων. Τα λεπτά αυτά νομικά και άλλα ζητήματα, που ανακύπτουν από τη σύγκρουση μεταξύ προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της δημόσιας υγείας θα συζητηθούν διεξοδικά στη συγκεκριμένη διαδικτυακή εκδήλωση, την οποία θα τιμήσουν με την παρουσία τους και οι επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών προστασίας προσωπικών δεδομένων της Κύπρου και της Ελλάδος.  

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Σελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Facebook και το κανάλι του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο YouTube.

Συμμετέχουν:

  • Ειρήνη Λοϊζίδου-Νικολαΐδου, Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα/Επίτροπος Πληροφοριών
  • Κωνσταντίνος Φ. Μενουδάκος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας
  • Χαράλαμπος Ανθόπουλος, Καθηγητής Δικαίου και Διοίκησης, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Τακτικό Μέλος Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
  • Δημήτριος Κουκιάδης, Δ.Ν., LL.M., Λέκτορας Νομικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Την εκδήλωση συντονίζει ο Καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Νομική Σχολή πατήστε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr