Ομάδα πανεπιστημιακών ετοιμάζει προσφυγή στο ΣτΕ για την "Πανεπιστημιακή Αστυνομία"

Ομάδα πανεπιστημιακών ετοιμάζει προσφυγή στο ΣτΕ

Ομάδα πανεπιστημιακών, εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την προκήρυξη για την πρόσληψη ειδικών φρουρών που θα απαρτίζουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία σύμφωνα με τον καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου Δημήτρη Χριστόπουλο.

Ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, σε ανάρτησή του στο facebook, σχολιάζει καυστικά το περιεχόμενο της προκήρυξης για τις ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων), η οποία θέτει ως βασική και ελάχιστη προϋπόθεση το απολυτήριο Λυκείου και όχι πτυχίο ΑΕΙ όπως είχε εξαγγείλει η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.


«Ενημερώνω ότι μια ομάδα πανεπιστημιακών ετοιμάζουμε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε βάρος της προκήρυξης αυτής για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα» αναφέρει ο κ. Χριστόπουλος.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ. ΝΤΡΟΠΗ.
Στην αρχή της βδομάδας που πέρασε αναρτήθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη περίπου 1000 ειδικών φρουρών για την φύλαξη των Πανεπιστημίων. Γεννιέται λοιπόν η πανεπιστημιακή αστυνομία στην Ελλάδα το 2021. Προσόντα; απολυτήριο Λυκείου και οι ακόλουθοι χρόνοι στις δοκιμασίες:
"1. Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια)
2. Δρόμος 1000 μ. σε χρόνο 4΄ και 20΄΄ (μία προσπάθεια).
3. Άλμα εις ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες).
4. Άλμα εις μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).
5. Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ, ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι)."
Λυπάμαι, αλλά δεν τρολάρω. 
Η κυβέρνηση προκηρύσει 1000 - χίλιες, σωστά διαβάσατε θέσεις φρουρών σε πανεπιστήμια - για ανθρώπους που όχι μόνο δεν έχουν μπει σε πανεπιστήμιο αλλά δεν πληρούν καν τις προδιαγραφές του να είναι κάποιος κανονικός αστυνομικός στην Ελλάδα σήμερα. Τι σωφροσύνη!
Α! ξέχασα: μια ακομη προϋπόθεση είναι οι ειδικοί φρουροί των πανεπιστημίων μας είναι να μην έχουν κανει τατουαζ. Σκουλαρίκι όμως μπορούν να έχουν (δεν το είδα να αποκλείεται αυτό)/
Γενικά παλεύω να είμαι ψύχραιμος ώστε να έχω διαύγεια στην κρίση μου. Αν ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μας θολώσει εντελώς, νομίζω ότι είναι σε καλόν δρόμο.
Ενημερώνω ότι μια ομάδα πανεπιστημιακών ετοιμάζουμε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε βάρος της προκήρυξης αυτής για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr