Εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Τομέα Ασφάλειας, Υγείας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κύπρου, το ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται στο Κτήριο Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη, καλείται αύριο Δευτέρα 12 Απριλίου, να μην προσέλθει στην εργασία του, καθώς στο εν λόγω κτήριο εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Η Εκπρόσωπος Τύπου του Ανώτατου Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, Δόξα Κωμοδρόμου, με την οποία επικοινώνησε το sigma, δήλωσε ότι τα επιβεβαιωμένα περιστατικά  έχουν κιόλας δηλώσει τις στενές τους επαφές.  Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, όσα άτομα θα λάβουν ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας και υπήρξαν στενές επαφές,  θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες  που θα τους δοθούν.  Όσα πρόσωπα δεν λάβουν οποιαδήποτε ενημέρωση θα χρειάζεται  να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους  για τυχόν συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσουν αργότερα, καλώντας παράλληλα και τον προσωπικό τους γιατρό για καθοδήγηση. Το ακαδημαϊκό, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και οι φοιτητές/τριες έχουν ενημερωθεί για το ζήτημα.


Η κα Κωμοδρόμου σημείωσε επίσης ότι η αυριανή ημέρα θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα, προτρέποντας σύσσωμο το προσωπικό του Kτηρίου Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» να προβεί για προληπτικούς  λόγους  σε rapid test,  διευθετώντας  ραντεβού για δωρεάν εξέταση στο Κέντρο Υγείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.ucy.ac.cy/healthcenter.

Το κτήριο έχει ήδη απομονωθεί και άρχισε η διαδικασία της απολύμανσης. Θα παραδοθεί εκ νέου για χρήση μεθαύριο Τρίτη. Για αύριο Δευτέρα, όλες οι Διοικητικές Υπηρεσίες θα εργάζονται εξ αποστάσεως. Για οποιαδήποτε εξυπηρέτηση ή πληροφορία, το κοινό μπορεί να καλεί στο τηλ. 22894000.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr