ΜΑΣ: "Οι φοιτητές να γυρίσουν στις σπουδές τους με ασφάλεια"

ΜΑΣ: "Οι φοιτητές να γυρίσουν στις σπουδές τους με ασφάλεια"

Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Μ.Α.Σ., διευκρινίζοντας πώς οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες! Η τρομοκρατία και η συκοφάντηση των αγώνων μας δε θα περάσει!

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση: "Η έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων που έγινε στις 4/3 έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγω για «στοχοποίηση», «συκοφάντηση» των Πρυτάνεων σε περιπτώσεις που «ασκούσαν τα καθήκοντα τους».


Είναι προκλητικό να κατηγορούν «για παρακώλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας» και «αλλοίωση του χαρακτήρα του Πανεπιστημίου» τους φοιτητές που αγωνίζονται για το αυτονόητο: να γυρίσουν στις σπουδές τους με ασφάλεια, να ανοίξουν τα εδώ και ένα χρόνο κλειστά Πανεπιστήμια, ενώ θα έπρεπε η Σύνοδος να συνεδριάσει και να πάρει απόφαση καταδίκης του απαράδεκτου νομοσχεδίου που ήδη έχει καταδικαστεί από χιλιάδες φοιτητές γιατί υποβαθμίζει τις σπουδές μας, φέρνει την αστυνομία μέσα στ Πανεπιστήμια.

Η ανακοίνωση της Συνόδου φωτογραφίζει ως «καθήκον» των Πρυτάνεων την απαράδεκτη στάση της Πρυτανείας του ΑΠΘ να καλέσει εισαγγελέα σε βάρος φοιτητών του Ιδρύματος που δέχθηκαν επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις και διώκονται επειδή κινητοποιούνταν για το άνοιγμα των Σχολών!

Είναι απαράδεκτο λίγες μέρες μετά την επίθεση αντί οι Πρυτάνεις να υπερασπιστούν τους φοιτητές των Ιδρυμάτων τους,τους φοιτητές όλης της χώρας που εδώ και εβδομάδες έρχονται αντιμέτωποι με την καταστολή
διεκδικώντας για τις σπουδές τους, να τους κατηγορούν να τους αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες!

Το νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη δε θα εφαρμοστεί! Γιατί το Πανεπιστήμιο ανήκει σε όλους εμάς και τις ανάγκες μας και όχι στην Αστυνομία και το Υπουργείο! Μπορεί η κυβέρνηση να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή όμως χιλιάδες φοιτητές σε όλη τη χώρα, μαζί με εργαζόμενους, καθηγητές το έχουμε ήδη καταδικάσει!

Ακόμη και διοικήσεις Ιδρυμάτων ήδη διαχωρίζουν τη θέση τους από την απαράδεκτη ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων.Καλούμε τα μέλη ΔΕΠ που συμμετέχουν στις Συγκλήτους, τις Συνελεύσεις Τμημάτων και σέβονται το «ακαδημαϊκό τους λειτούργημα»,τις ευθύνες τους απέναντι στους φοιτητές τους να πάρουν αποφάσεις καταδίκης και μη εφαρμογής του νόμου! Να καταδικάσουν την καταστολή σε βάρος των φοιτητών.

Τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια και οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα μέσα συνθήκες πανδημίας, απαγορεύσεων και καταστολής απέδειξαν ότι δεν τρομοκρατούμαστε και δεν υποχωρούμε! Συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά στα φοιτητικά συλλαλητήρια στις 10 Μάρτη!"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr