Καταλήψεις 2014 - Δείτε ποιες σχολές τελούν υπό κατάληψη!

Ιδιαιτέρως επιβαρημένη είναι η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού ο οποίος συνεχίζει για 29η ημέρα την απεργία πείνας διεκδικώντας εκπαιδευτική άδεια. Την Πέμπτη υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο. Πλήθος κινητοποιήσεων και καταλήψεων αλληλεγγύης. 

Κατάληψεις συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό προχώρησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ΤΕΙ Αθήνας. Συγκεκριμένα τα Foititikanea.gr, σας παρουσιάζουν τις σχολές που βρίσκονται υπό κατάληψη.

Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Νομική Αθήνας 


Οι φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών βρήκαν σήμερα το πρωί κλειστό το κεντρικό κτίριο. Συγκεκριμένα τα μαθήματα που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν στο κεντρικό κτίριο της Νομικής, δεν θα πραγματοποιηθούν καθώς τελεί υπό κατάληψη.

Φυσικό Αθήνας 

Υπό κατάληψη θα βρίσκεται και το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών έως και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, σύμφωνα με απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου του Φυσικού.

Φιλοσοφική Σχολή

Την Πέπμτη 11/12/14 στην 313 στις 12μμ θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Κατάληψη στο ΑΠΘ - Ζημιές και παραβίαση αρχείων, στον εισαγγελέα προσέφυγε η Πρυτανεία.

Συνεχίζεται και σήμερα η κατάληψη που έγινε χθες στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από ομάδα περίπου 50 ατόμων, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Νίκο Ρωμανό και τους Σύρους πρόσφυγες. 

Η πρυτανεία του ΑΠΘ γνωστοποίησε την πρόθεσή της να ενημερώσει εγγράφως τις αρμόδιες αρχές για τη νέα κατάληψη, η οποία όπως επισημαίνει «δεν σχετίζεται με την ακαδημαϊκή κοινότητα, ούτε έχει φοιτητικά αιτήματα», ενώ εξέδωσε ανακοίνωση, προκειμένου να «ενημερώσει τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας σχετικά με τις καταλήψεις των προηγούμενων ημερών», αλλά και τις «ζημίες που μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί πως έχουν προκληθεί στους χώρους του ΑΠΘ». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)

Αρχιτεκτονική 

Υπό κατάληψη βρίσκεται και η Αρχιτεκτονική του Εθνικού Μετσοβιου Πανεπιστημίου. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών 

Κατάληψη αποφάσισε η Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση του συλλόγου των φοιτητών του, η Σχολή θα τελεί υπό κατάληψη την Τετάρτη 10, Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014.

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση του συλλόγου των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το ίδρυμα θα τελεί υπό κατάληψη την Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014.

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σε κατάληψη του κυλικείου προχώρησαν χθες, Τρίτη, [09/12] φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Συγκεκριμένα η κατάληψη έγινε σε συμπαράσταση στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Να σημειωθεί πως απορρίφθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το αίτημα του Νίκου Ρωμανού για αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο του απαγορεύτηκαν οι εκπαιδευτικές άδειες, προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα του στο Πανεπιστήμιο.

Επίσης οι φοιτητές δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις και δεν επέτρεψαν τη λήψη φωτογραφιών

Πανεπιστήμιο Πατρών 

Τριήμερη απεργία απο αύριο και κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Πατρών απο τους Διοικητικούς (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

ΤΕΙ Αθήνας

Τελευταία Ενημέρωση: Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την λήξη της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού σταματάει η κατάληψη στο ΤΕΙ Αθήνας και το Ίδρυμα θα λειτουργήσει κανονικά με τα μαθήματα της Πέμπτης 11/12/14 να πραγματοποιούνται.

Πρώτη Ενημέρωση: Υπό κατάληψη βρίσκεται το ΤΕΙ Αθήνας με τις 3 εξωτερικές πύλες και το κτίριο της διοίκησης να είναι κλειστά. Σήμερα στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου.

ΤΕΙ Κρήτης

Το τμήμα του ΤΕΙ Κρήτης στο Ρέθυμνο τελεί υπό κατάληψη τελεί από την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου. 

Ο λόγος που οδήγησε τους φοιτητές σε αυτή την πράξη είναι το ζήτημα της υποχρηματοδότησης που τα ίδια τμήματα έχουν δηλώσει στο υπουργείο πως ο προϋπολογισμός ο οποίος τους δόθηκε το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 δεν επαρκεί παρά μόνο για ένα εξάμηνο. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

SOS: Με κάθε νέα ανακοίνωση το άρθρο θα ενημερώνεται!

Διαβάστε Επίσης: "Να εξεταστούν οι επί πτυχίω φοιτητές τον Φεβρουάριο σε όλα τα χρωστούμενα μαθήματα"

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr