Συρίγος για ΑΕΙ: Η τηλεκπαίδευση είναι σαν να μιλάς σε ένα τοίχο -Δεν μπορεί να συνεχιστεί

Συρίγος για ΑΕΙ: Η τηλεκπαίδευση είναι σαν να μιλάς σε ένα τοίχο -Δεν μπορεί να συνεχιστεί

Κλειστά Πανεπιστήμια - Σχολές: Την προσωπική του εμπειρία ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, αρμόδιος για τα ΑΕΙ, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή σχετικά με το άνοιγμα των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Ο κ. Συρίγος μετέφερε την βιωματική του εμπειρία όταν χρειάστηκε ως καθηγητής στο προηγούμενο διάστημα εν μέσω καραντίνας, να διδάξει εξ αποστάσεως τους φοιτητές του.


«Επειδή έχω παραδώσει μαθήματα μέσω τήλε-εκπαίδευσης, σας διαβεβαιώνω πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνεις τηλε-εκπαίδευση. Είναι σαν να μιλάς σε έναν τοίχο, σε μια οθόνη. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Το κάνουμε εξ ανάγκης. Ούτε οι καθηγητές το θέλουν. Χάνεις τη ζωντάνια του μαθήματος, χάνεις τα πάντα». Ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως «είναι συνθήκες πολέμου, αυτός ο τρόπος εκπαίδευσης στα πανεπιστήμια μας».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο άνοιγμα των Πανεπιστημίων, ο κ. Συρίγγος απάντησε κατηγορηματικά πως «βρισκόμαστε σε μια φάση οπού η πανδημία έχει χτυπήσει όλον τον κόσμο. Ένα χρόνο τώρα τα πανεπιστήμια είναι κλειστά. Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μας επιτρέπουν να ανοίξουμε τα πανεπιστήμια για δια ζώσης εκπαίδευση. Θα δούμε τι θα γίνει με την εξεταστική περίοδο αφού μας το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία» είπε ο κ. Συρίγγος και συνέχισε πως «το να προσληφθεί το αναγκαίο διδακτικό προσωπικό σε ένα χρονικό διάστημα 6 μηνών με αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον.

Όσον αφορά τις εστίες υπάρχουν παντού συνέργεια που απολυμαίνουν, ενώ απάντησε και στο θέμα των εργαστηρίων και των ασκήσεων όπου τόνισε πως «γίνονται μόνο οι κλινικές ασκήσεις από φοιτητές του 6ου έτους των ιατρικών σχολών. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα γίνουν και οι ασκήσεις των άλλων πανεπιστήμιων. Όλα θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα για να αποκατασταθεί η λειτουργία των Πανεπιστήμιων» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Παιδείας.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Τα Πανεπιστήμια δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης ούτε το εαρινό εξάμηνο - Τι θα ισχύσει!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr