Έρχεται η «Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος»

Έρχεται η «Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος»

Στην τοποθέτηση του ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε τη δημιουργία της «Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος που θα είναι επιφορτισμένη με τη θωράκιση του ασύλου των ιδεών και της γνώσης από τις επιθέσεις της βίας και του εγκλήματος».

Η Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος θα αποτελείται από εκπαιδευμένο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που θα είναι επιφορισμένο με τη θωράκιση του ασύλου των ιδεών και της γνώσης από τις επιθέσεις της βίας και του εγκλήματος.


Στόχος δεν είναι άλλος απο την περαιτέρω ενδυνάμωση της ασφάλειας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος με δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα την ελεγχόμενη είσοδο στα ΑΕΙ, την ίδρυση της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και την ενίσχυση διατάξεων του ποινικού και πειθαρχικού δικαίου σχετικά με πράξεις που τελούνται εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

Τα μέλη της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα παρακολουθούν ειδική εκπαίδευση που θα λαμβάνει υπόψιν τις ιδιαιτερότητες του χώρου, θα φέρουν ειδική στολή και θα διατίθενται στα ΑΕΙ ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ιδρύματος εν γένει και ανά χρονική περίοδο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr