Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Τι ζήτησαν πολλοί εκ των Πρυτάνεων

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Τι ζήτησαν πολλοί εκ των Πρυτάνεων

Τη διαφωνία τους σχετικά με την ίδρυση «ειδικού πανεπιστημιακού σώματος» που θα αναφέρεται στην ελληνική αστυνομία εξέφρασαν Πρυτανικές Αρχές Ιδρυμάτων. 

Εβδομάδα ουσιαστικών δραστηριοτήτων για το Πανεπιστήμιο Πατρών που εντάσσονται στην Προσύνοδο και την τριήμερη Σύνοδο Πρυτάνεων κατά την οποία συζητήθηκαν σημαντικά θέματα αφορώντα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας και ειδικότερα το Πανεπιστήμιο Πατρών. 


Σήμερα 18 Δεκεμβρίου 2020 ολοκληρώνονται οι εργασίες της προγραμματισμένης τριήμερης Συνόδου Πρυτάνεων (16,17,18/12/2020), στο πλαίσιο της οποίας η Υπ. Παιδείας κα. Νίκη Κεραμέως θα εκθέσει στους Πρυτάνεις το πλαίσιο ρυθμίσεων που αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι οποίες θα κατατεθούν στην συνέχεια προς συζήτηση στη Βουλή. Αξίζει να αναφερθεί ότι προ της τακτικής Συνόδου, πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου έκτακτη Σύνοδος κατά την οποία η Υπ. Παιδείας προσυζήτησε με τους Πρυτάνεις τα θέματα της τριήμερης τακτικής Συνόδου.

Ευρεία συζήτηση πραγματοποιήθηκε για την υπό σύσταση Ειδική Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (Ο.Π.Π.Ι.), η οποία προτάθηκε να είναι υπό την εποπτεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Επί του συγκεκριμένου, πολλοί εκ των Πρυτάνεων ζήτησαν:

1ον) Η Ειδική Ομάδα να μη φέρει τον τίτλο "Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος" αλλά "Ειδική Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Εγκαταστάσεων" και

2ον) Τα μέλη της Ειδικής Ομάδας να αναφέρονται στις Πρυτανικές Αρχές και όχι στην Ελληνική Αστυνομία.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr