Η ΟΝΝΕΔ θα παρουσιάσει στην Υπουργό Παιδείας τις προτάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η ΟΝΝΕΔ θα παρουσιάσει στην Υπουργό Παιδείας τις προτάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Με την ολοκλήρωση της καμπάνιας της ΟΝΝΕΔ «Ο λόγος σε όλους: Προτάσεις για ένα δίκαιο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση», δημιουργήθηκε μια συνολική πρόταση που αφορά μεταρρυθμίσεις στο σύστημα εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, η οποία θα παρουσιαστεί ζωντανά σε διαδικτυακή εκδήλωση παρουσία της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 18:30.

Τα «Φοιτητικά Νέα» θα συνδεθούν διαδικτυακά για να παρακολουθήσετε ζωντανά την παρουσίαση.


LIVE: Η ΟΝΝΕΔ παρουσιάζει στην Υπουργό Παιδείας τις προτάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής διαβούλευσης, η ΟΝΝΕΔ πραγματοποίησε συναντήσεις με καθηγητές, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής σε όλη την Ελλάδα, έδωσε το λόγο στα μέλη της αλλά και σε όλους τους νέους προκειμένου να καταγράψουν τα ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο. Χιλιάδες νέοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΝΝΕΔ  στέλνοντας τις προτάσεις και τις απόψεις τους, αλλά και απαντώντας στα ερωτήματα και τις δημοσκοπήσεις που διεξάγονταν μέσω των social media.

Στόχος της συγκεκριμένης πρότασης η οποία προέκυψε μέσα από έρευνα στα εκπαιδευτικά δεδομένα και στατιστικά, σύγκριση με βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, διαβούλευση με μέλη μας και φορείς της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι να δημιουργηθεί ένα σταθερό, αξιοκρατικό και δίκαιο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε«Μετά τις μεταρρυθμίσεις που αφορούσαν το πρόγραμμα σπουδών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που αντανακλά -χάρη στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης- τις ανάγκες και τις επιταγές των μαθητών στη σύγχρονη κοινωνία, ήρθε η σειρά του συστήματος εισαγωγής στην ανώτατη εκπαιδευτική βαθμίδα να συμβαδίσει με τις εξελίξεις και να ανταποδίδει στους μαθητές τους καρπούς των κόπων τους. Αυτές οι προτάσεις αποτελούν προϊόν μιας ομαδικής προσπάθειας που διήρκεσε μήνες και πλέον τίθενται στη διάθεση του Υπουργείου. Είμαστε πολύ περήφανοι που ένα μεγάλο κομμάτι των προτάσεων που καταθέσαμε μετά την καμπάνια μας “Το σχολείο που θες”, πήραν σάρκα και οστά και ευελπιστούμε πως θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε ξανά και με αυτή μας την πρόταση».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr