Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Η Συμβολή των Φαρμακοποιών στο μετασχηματισμό της Παγκόσμιας Υγείας

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Η Συμβολή των Φαρμακοποιών στο μετασχηματισμό της Παγκόσμιας Υγείας

Το Πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, τιμώντας την Παγκόσμια Μέρα Φαρμακοποιών, διοργανώνει δύο επίκαιρες διαδικτυακές εκδηλώσεις.

Το θέμα της φετινής, 10ης, Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιών είναι «Ο μετασχηματισμός της Παγκόσμιας Υγείας». Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών έχει ως στόχο την ανάδειξη του ρόλου των φαρμακοποιών και τη συμβολή του στη δημιουργία ενός κόσμου όπου ο καθένας θα μπορεί να επωφελείται από την πρόσβαση σε ασφαλή, αποτελεσματικά, ποιοτικά και οικονομικά προσιτά φάρμακα και τεχνολογίες υγείας, καθώς και από υπηρεσίες φαρμακευτικής περίθαλψης.


Μέσα στα πλαίσια αυτά, ο ρόλος τόσο του Ελληνικού και Κυπριακού κοινοτικού φαρμακείου, όσο και του σύγχρονου Έλληνα/Κύπριου φαρμακοποιού, είναι αναγκαίο να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Ο φαρμακοποιός σήμερα, διαδραματίζει ρόλο κλειδί στην αλυσίδα φροντίδας των ασθενών. Ποια είναι η φαρμακευτική πολιτική του σήμερα σε Ελλάδα και Κύπρο και ποιες είναι οι προκλήσεις του αύριο;

Το Πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, τιμώντας την Παγκόσμια Μέρα Φαρμακοποιών διοργανώνει τις πιο κάτω σχετικές εκδηλώσεις:

  • «Τα DO’s και τα DON’Ts της μικροβιακής αντίστασης μέσα από τη ματιά των μελλοντικών φαρμακοποιών του UNIC Pharmacy Club», την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18:30 μ.μ.
  • Συζήτηση με τους Προέδρους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Απόστολο Βαλτά και του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Ελένη Πιέρα-Ισσέγιεκ, για το ρόλο και τη συνεισφορά των κοινοτικών φαρμακείων σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και για τις προκλήσεις και το μέλλον του επαγγέλματος, την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18:30 μ.μ.

Η μετάδοση και των δύο εκδηλώσεων θα είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στον εξής σύνδεσμο: https://www.unic.ac.cy/world-pharmacists-day-2020/

Οι εκδηλώσεις θα είναι ανοικτές για μάχιμους φαρμακοποιούς, μελλοντικούς φαρμακοποιούς, αλλά και για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες: Δρ. Ευρούλα Χαπέσιη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr