Σπουδάζω στην Κύπρο, Σπουδάζω στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (7+1 Λόγοι)

Σπουδάζω στην Κύπρο, Σπουδάζω στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (7+1 Λόγοι)

Υπάρχουν δεκάδες λόγοι για τους οποίους οι σπουδές στην Κύπρο είναι πλέον ταυτόσημες με τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας - εδώ παραθέτουμε 7+1 από αυτούς.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο σε αριθμό φοιτητών στην Κύπρο και το μεγαλύτερο στη νότια Ευρώπη με κύρια γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική. Είναι το πλέον διεθνοποιημένο πανεπιστήμιο στην Κύπρο, καθώς φιλοξενεί περισσότερους από 12,000 φοιτητές από 70 χώρες. Αποτελεί δε την πρώτη επιλογή των εξ Ελλάδος φοιτητών για σπουδές στο εξωτερικό. 


Οι πιο πρόσφατες διεθνείς κατατάξεις του από το QS World University Rankings και από το Times Higher Education Impact Rankings είναι δείγμα της υψηλής ποιότητας σπουδών που προσφέρει. Σημειώνεται πως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ομοταγές Πανεπιστήμιο ως προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι. και οι τίτλοι σπουδών των αποφοίτων του τυγχάνουν αξιολόγησης/αναγνώρισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Παράλληλα, η αποτελεσματική ανταπόκριση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στον κορωνοϊό εμπνέει εμπιστοσύνη για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης διεκπεραίωσης των σπουδών των φοιτητών του και της υγείας τους.

1. Ασφάλεια

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Πανεπιστημιούπολη

Παραδειγματική διαχείριση της κρίσης του COVID-19

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανταποκρίθηκε άμεσα αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας προσφέροντας επιτυχώς όλα τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Παράλληλα, έθεσε ποικιλοτρόπως την εμπειρογνωμοσύνη του στην υπηρεσία της κοινωνίας. Δημιούργησε διαδικτυακή πύλη πληροφόρησης για τον COVID-19, ενώ συγχρόνως, πολλοί καθηγητές του βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μέσω των δημόσιων παρεμβάσεων τους, της ερευνητικής τους δραστηριότητας, αλλά και ως μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας.

2. Ετοιμότητα – Σίγουρα Βήματα

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Πανεπιστημιούπολη

Το νέο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 θα αρχίσει κανονικά

Η εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου και ο προληπτικός σχεδιασμός του Πανεπιστημίου, του επιτρέπουν να προσφέρει το χειμερινό εξάμηνο 2020 στις εγκαταστάσεις του. Δεδομένου ότι δημοφιλείς πανεπιστημιακοί προορισμοί όπως το ΗΒ αντιμετωπίζουν δυσκολίες, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί σήμερα την πιο ασφαλή και αξιόπιστη επιλογή για υφιστάμενους, νεοεισερχόμενους και μετεγγραφόμενους φοιτητές από Κύπρο, Ελλάδα, Ευρώπη και άλλες χώρες.

3. Διεθνώς Αναγνωρισμένη Ακαδημαϊκή Αριστεία

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Πανεπιστημιούπολη

Ψηλά στις κορυφαίες παγκόσμιες κατατάξεις πανεπιστημίων

Η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που παρέχει, έχει αναγνωριστεί από τον οργανισμό QS World University Rankings, ο οποίος το κατάταξε τα τελευταία δύο χρόνια στις θέσεις 106 και 91, στην Περιοχή Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (EECA). Τα αποτελέσματα αυτά τοποθετούν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα κορυφαία της περιοχής.

Το Πανεπιστήμιο κατατάσσεται επίσης από το Times Higher Education (THE) University Impact Rankings στην θέση 42 παγκοσμίως στη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης και ανάμεσα στα 301-400 πανεπιστήμια παγκοσμίως με σημαντική κοινωνική και οικονομική συνεισφορά.

Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διακρίθηκε ξανά με 5 Αστέρια QS στον τομέα της Διαδικτυακής Μάθησης/Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης από το QS Intelligence Unit, όπως και το 2017, όταν αναδείχθηκε ως το πρώτο πανεπιστήμιο στην ΕΕ στον τομέα αυτό καθώς και ανάμεσα στα 14 πανεπιστήμια στον κόσμο που έχουν λάβει αυτή την βαθμολογία.

4. Ολοκληρωμένη Φοιτητική Εμπειρία

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Πανεπιστημιούπολη

Βίωσε την πλούσια φοιτητική ζωή ως μέλος της μεγαλύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας στην Κύπρο

Στο Πανεπιστήμιο δραστηριοποιούνται ενδιαφέροντες φοιτητικοί όμιλοι και αθλητικές ομάδες, ενώ διοργανώνονται ποικίλες εκδηλώσεις οι οποίες δημιουργούν ένα σύνολο αξέχαστων εμπειριών. Προσφέρονται επίσης μεγάλη ποικιλία αθλητικών προγραμμάτων και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για άσκηση και άθληση όπως το Κέντρο Άθλησης και Ευεξίας (UFIT) που αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα κέντρα άσκησης στην Κύπρο.

Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο διαθέτει υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας στελεχωμένες από επαγγελματίες όπως το Κέντρο Επιτυχημένης Σταδιοδρομίας που παρέχει συνεχή υποστήριξη μέσα από συμβουλευτικές υπηρεσίες και σεμινάρια, καθώς και η Ομάδα Στήριξης Φοιτητών που παρέχει στήριξη στους φοιτητές για οποιονδήποτε θέμα, είτε αυτό αφορά ακαδημαϊκό ή άλλο ζήτημα.

5. Η Σύγχρονη Πανεπιστημιούπολη UNIC CITY

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Φοιτητική Εστία

Πιο πρόσφατη προσθήκη οι κορυφαίες φοιτητικές εστίες UNIC Residences

Το UNIC CITY, αποτελείται από 20 κτήρια στην πολυσύχναστη περιοχή της Έγκωμης, στη Λευκωσία, η οποία φιλοξενεί παράλληλα περισσότερα από 70 εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, υπεραγορές και πολυκαταστήματα. Οι νέες εστίες για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου, UNIC Residences (SIX, U και TRIANGLE), συγκαταλέγονται στις πιο εντυπωσιακές και αρχιτεκτονικά πρωτοποριακές φοιτητικές εστίες της Ευρώπης.

6. Σπούδασε την Πρώτη σου Επιλογή

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Πανεπιστημιούπολη

Δυνατότητα έναρξης/συνέχισης σπουδών ή μετεγγραφής με επιλογή στη γλώσσα διδασκαλίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει περισσότερα από 100 συμβατικά και εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών όλων των επιπέδων. Στα περισσότερα υπάρχει η επιλογή γλώσσας διδασκαλίας (ελληνική ή αγγλική), μεγάλο πλεονέκτημα για φοιτητές που ενδιαφέρονται να μετεγγραφούν από την Ελλάδα ή από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όλα τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου συμβαδίζουν με τα διεθνή πρότυπα και εφαρμόζεται η πρακτική της μεταφοράς πιστωτικών μονάδων η οποία αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Κύπρο.

7. Προετοιμασία για μια Επιτυχημένη Σταδιοδρομία και μια Διεθνή Καριέρα

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Αποφοίτηση

Εφοδιάσου με τις δεξιότητες που απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη του ανθρώπινου ταλέντου σε όλους τους τομείς και παρέχει όλα τα εφόδια για να διαπρέψετε επαγγελματικά. Μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας και Απασχολησιμότητας αλλά και με την καθοδήγηση των καθηγητών του, που είναι ιδιαίτερα δραστήριοι στο αντικείμενό τους και διατηρούν στενούς δεσμούς με εταιρείες στην Κύπρο και στο εξωτερικό, οι φοιτητές και οι απόφοιτοί του έχουν πρόσβαση σε πολλές θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης σε κορυφαίους οργανισμούς ανά τον κόσμο. 

7+1. H Έξυπνη Επένδυση για το Μέλλον Σας

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και στην οικονομική πτυχή

Με το επίπεδο σπουδών να είναι εφάμιλλο κορυφαίων πανεπιστημίων του εξωτερικού, το συνολικό κόστος σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπως τα δίδακτρα, το κόστος διαμονής και διατροφής, κ.α., είναι συγκριτικά χαμηλότερο και το καθιστά μια άριστη επιλογή για όσους επιθυμούν να παραμείνουν ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Κύπρο. Ενδεικτικά, αν συγκρίνει κανείς το κόστος σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με το κόστος σπουδών σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς όπως στο ΗΒ και στην Ολλανδία, θα διαπιστώσει ότι είναι κατά 30% με 50% χαμηλότερο.

Γίνε σήμερα μέλος της μεγαλύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας στην Κύπρο

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δέχεται ήδη αιτήσεις από υφιστάμενους, νεοεισερχόμενους και μετεγγραφόμενους φοιτητές για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Για πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.unic.ac.cy/el/fall2020/ ή επικοινωνήστε με το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών στο 22841528 ή μέσω email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr