Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποφάσισε μέτρα προστασίας των φοιτητών - Εξ αποστάσεως θα γίνονται όλα τα μαθήματα

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποφάσισε μέτρα προστασίας των φοιτητών - Εξ αποστάσεως θα γίνονται όλα τα μαθήματα


Μέτρα για προστασία των φοιτητών, αλλά και για συνέχιση των σπουδών τους, έλαβε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Σύμφωνα με ενημερωτική επιστολή που απέστειλε σε φοιτητές, Ακαδημαϊκούς και Διοικητικό Προσωπικό, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Τετάρτης 11.3.2020, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει λάβει τα ακόλουθα μέτρα, τα οποία έχουν εγκριθεί από τη Σύγκλητο και το Συμβούλιο.  


1) Από την Δευτέρα 16.3.2020 και μέχρι νεότερης ειδοποίησης, όλα τα μη-εργαστηριακά μαθήματα θα προσφέρονται εξ αποστάσεως.


Πιο συγκεκριμένα:

α) Οι διδάσκοντες θα επικοινωνήσουν μέχρι τη Δευτέρα 16.3.2020 με τους φοιτητές και φοιτήτριες τους με συγκεκριμένες οδηγίες για τα μαθήματα τους 

β) Τα εξ αποστάσεως μαθήματα συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά

γ) Τα δια ζώσης μαθήματα και οι άλλες γενικές δραστηριότητες αναστέλλονται μέχρι νεότερης ειδοποίησης  

δ) Οι φοιτητές/φοιτήτριες και τα μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού προτρέπονται να επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συστημάτων ηλεκτρονικής μάθησης και άλλων ηλεκτρονικών μεθόδων

2)  Με βάση τον προγραμματισμό που έχει εκπονηθεί από το Πανεπιστήμιο οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα μπορέσουν να συμπληρώσουν το Εαρινό Εξάμηνο και να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία.  

3) Τα διοικητικά τμήματα συνεχίζουν να λειτουργούν ομαλά για την εξυπηρέτηση των φοιτητών. Για λόγους προστασίας της υγείας και ασφάλειας των φοιτητών και του προσωπικού, θα εργάζονται κυρίως εξ αποστάσεως, περιορίζοντας τις διά ζώσεις επαφές και συναντήσεις

4) Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα διατηρήσει ένα αριθμό διοικητικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο για την πληροφόρηση, τον συντονισμό, τη συντήρηση και για άλλες οικονομικής και επείγουσας φύσεως περιορισμένες δραστηριότητες.    

5) Οι φοιτητές πρέπει να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του Πανεπιστημίου και του ακαδημαϊκού προσωπικού καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου.  

6) Η υγεία των φοιτητών και φοιτητριών μας, καθώς και του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Θα δράσουμε ευέλικτα για να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου καθ’ όλη τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου.   

Συνεχίζουμε να τηρούμε επιμελώς τους ενδεδειγμένους κανόνες υγιεινής σχετικά με τις ιατρικές εξετάσεις και τον αυτοπεριορισμό μελών της κοινότητάς μας οι οποίοι έχουν ταξιδέψει σε χώρες υψηλού κινδύνου, ή που έχουν έρθει σε επαφή με άτομα υψηλού κινδύνου (π.χ. το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου εντοπίστηκε μία από τις περιπτώσεις). 

Οι τελευταίες πληροφορίες για τα μέτρα δημόσιας υγείας βρίσκονται αναρτημένες στη διεύθυνση  www.unic.ac.cy/coronavirus

7) Το Κέντρο Πρωτοβάθμιας Ιατρικής Φροντίδας (UPCC) παραμένει ανοικτό, αλλά οι καθορισμένες ιατρικές επισκέψεις (ραντεβού) έχουν ακυρωθεί, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο Κέντρο να εστιάσει στις πιθανές επείγουσες περιπτώσεις. Όσοι υποψιάζονται ότι παρουσιάζουν συμπτώματα κορωνοϊού ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να επισκέπτονται προσωπικά το Κέντρο UPCC, αλλά θα πρέπει, είτε να τηλεφωνούν στο Κέντρο UPCC στο τηλ. 22 368900 (Δ-Π 9π.μ. – 6 μ.μ.), είτε στον προσωπικό τους γιατρό. Όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα κορωνοϊού και πληρούν τα κριτήρια για ύποπτο περιστατικό (ταξίδεψαν σε χώρες υψηλού κινδύνου ή ήρθαν σε επαφή με ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες 14 ημέρες), μπορούν να επικοινωνήσουν με τ0 1420 (ειδική γραμμή Εθνικού Συστήματος Υγείας).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΑΠΘ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr