10ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού - Έκλεισαν όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο

10ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού - Έκλεισαν όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο

Ανακοινώνεται το δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.


Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και αναμένονται σύντομα τα αποτελέσματα για τα συνολικά 54 άτομα που είχαν μεταβεί στους Άγιους Τόπους και το Σινά. Σημειώνεται ότι το πιθανότερο είναι το κρούσμα που ανακοινώθηκε πριν λίγο, να προσβλήθηκε από τον ιό κατά τη διάρκεια της εκδρομής και να μην έγινε μετάδοση από το σύζυγο. Όμως αυτό δεν είναι εύκολο να διευκρινιστεί.

Έκλεισαν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο! 

Αποφασίστηκε χθες το βράδυ από το Υπουργείο Υγείας για αύριο 5 Μαρτίου και μεθαύριο 6 Μαρτίου 2020, η αναστολή λειτουργίας όλων των Πανεπιστημίων, ΙΕΚ, Κολλεγίων και Σχολείων στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου ώστε να εμποδιστεί η διασπορά του ιού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Αποφασίστηκε η λήψη έκτακτων προληπτικών μέτρων στους Νομούς Αχαϊας, Ηλείας και Ζακύνθου. Τα μέτρα περιλαμβάνουν:

Αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου. Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου». 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr