Συνέδριο του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard το καλοκαίρι στις Σπέτσες

Συνέδριο του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard το καλοκαίρι στις Σπέτσες

Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών (ΑΚΣΣ) επενδύοντας σε συνεργασίες με καταξιωμένα διεθνή και ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς, θα φιλοξενήσει στις πρότυπες εγκαταστάσεις της στις Σπέτσες, το 6ο Open International Conference 2020 με θέμα “Performing Texts” που διοργανώνει το Center for Hellenic Studies Washington, DC, Harvard University (CHS US) εκ μέρους του Network for the Study of Archaic and Classical Greek Song και με την υποστήριξη του Center for Hellenic Studies in Greece, Harvard University (CHS Greece).

Το συνέδριο έχει στόχο να διευρύνει το διάλογο ανάμεσα σε προσεγγίσεις που εστιάζονται στην ανασύνθεση της πρώτης παράστασης και τις επανεκτελέσεις της λυρικής ποίησης αφενός και αφετέρου σε προσεγγίσεις οι οποίες επικεντρώνονται στη μελέτη των κειμένων που επιβίωσαν ως τις μέρες μας αφότου χάθηκε η μελωδία και η χορευτική κίνηση. 50 ομιλητές και διακεκριμένες προσωπικότητες κορυφαίων Πανεπιστημίων όλου του κόσμου θα ανταλλάξουν απόψεις για τα ζητήματα αυτά. Οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Απριλίου μέσω της ιστοσελίδας του συνεδρίου.


Η συνεργασία της ΑΚΣΣ με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, ξεκίνησε το 2018 στο πλαίσιο της διοργάνωσης του προηγούμενου μεγάλου συνεδρίου του Network for the Study of Archaic and Classical Greek Song με τίτλο “Lyric and the Sacred”. Το συγκεκριμένο project ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις σε σύνεδρους και συνεργάτες, όχι μόνον για την επιστημονική επάρκειά του αλλά και για την μοναδική φιλοξενία του Ιδρύματος. Η Σχολή έχει συνεργαστεί με κορυφαίους ευρωπαϊκούς και αμερικάνικους ακαδημαϊκούς φορείς και έχει φιλοξενήσει πλήθος παγκόσμιων συνεδρίων από διάφορους επιστημονικούς κλάδους με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, όπως για παράδειγμα ο βραβευμένος με Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής James Watson, προς τιμήν του οποίου μάλιστα και του συνεργάτη του Francis Crick, ένα από τα αμφιθέατρα της σχολής πήρε την ονομασία “Watson & Crick”.

H προστιθέμενη αξία της σύμπραξης με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την ΑΚΣΣ, λόγω του ειδικού βάρους που φέρει ο εν λόγω φορέας στον ερευνητικό και εκπαιδευτικό χώρο στις ΗΠΑ αλλά και την Ελλάδα. Οι έγκριτοι ομιλητές από πολλά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο, θα προσφέρουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν έναν εκτενή και διερευνητικό διάλογο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα παραβρεθούν και διοικητικά στελέχη των συν-διοργανωτών, τα οποία και θα αξιολογήσουν τις δυνατότητες διοργάνωσης αντίστοιχων συνεδρίων και άλλων δράσεων στην ΑΚΣΣ στο μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές τηλ.: 22980-72206, email: iΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr