Δημοσίευση στην ελληνική γλώσσα ηλεκτρονικών εκδόσεων του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Δημοσίευση στην ελληνική γλώσσα ηλεκτρονικών εκδόσεων του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, δημοσίευσε στην ελληνική γλώσσα δύο μελέτες.

Η πρώτη μελέτη με τίτλο ‘Key data on teaching languages at school in Europe - 2017 edition’-  «Αριθμοί - κλειδιά για τη Διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών στα Σχολεία στην Ευρώπη – Έκδοση 2017»,  ανήκει στη σειρά εκδόσεων Αριθμοί –Κλειδιά και συνδυάζει στατιστικά στοιχεία και πληροφορίες για εκπαιδευτικές πολιτικές και κανονισμούς.


Στη μελέτη παρουσιάζονται 60 διαφορετικοί δείκτες για τη δημιουργία των οποίων αντλήθηκαν δεδομένα από διάφορες πηγές συμπεριλαμβανομένων  του Δικτύου Ευρυδίκη, της EUROSTAT και των διεθνών ερευνών PISA και TALIS του ΟΟΣΑ.

Η παρούσα έκδοση του  Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ, παρέχει μια σύντομη περιγραφή (Brief) των βασικών επισημάνσεων της πλήρους μελέτης.  Την απόδοση στην ελληνική γλώσσα της σύντομης έκδοσης (Brief),  επιμελήθηκε η ελληνική μονάδα του Δικτύου EΥΡΥΔΙΚΗ. 

Οι αναγνώστες μπορούν να αναζητήσουν την ελληνική έκδοση σε ηλεκτρονική μορφή, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου  ΕΥΡΥΔΙΚΗ στον σύνδεσμο πατώντας εδώ.

Η πλήρης έκδοση είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο: https://publications.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/73ac5ebd-473e-11e7-aea8-01aa75ed71a1/language-en/format-PDF/source-103177146   

Η δεύτερη μελέτη με τίτλο “Recommended Annual instruction Time in Full Compulsory Education in Europe 2018-2019” – «Συνιστώμενος Ετήσιος Χρόνος Διδασκαλίας για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση Πλήρους Φοίτησης στην Ευρώπη 2018/2019»,  δίνει έμφαση στο χρόνο που αφιερώνεται στη διδασκαλία των μαθημάτων της Γλώσσας, των Μαθηματικών, των Φυσικών και Κοινωνικών Επιστημών σε διάφορα Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα.  Παράλληλα με τη συγκριτική ανάλυση της κατανομής του χρόνου διδασκαλίας, στη μελέτη περιλαμβάνονται  διαγράμματα  τα οποία αποτυπώνουν δεδομένα ανά χώρα και γνωστικό αντικείμενο.  Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ και του Δικτύου NESLI του ΟΟΣΑ.

Την απόδοση της μελέτης στην ελληνική γλώσσα επιμελήθηκε η κυπριακή μονάδα του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ. Η μελέτη είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου  ΕΥΡΥΔΙΚΗ, στον σύνδεσμο πατώντας εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr