ΑΠΚΥ: Συμμετοχή σε ερευνητικό έργο για την Κλιματική Αλλαγή

ΑΠΚΥ: Συμμετοχή σε ερευνητικό έργο για την Κλιματική Αλλαγή

Στο νέο ερευνητικό έργο με τίτλο «Innovations in Water Education Programs: Enhancing water security and socio-economic development in the Eastern Mediterranean under Climate Change» συμμετέχει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ).

Κύριος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη καινοτόμων επιμορφωτικών προγραμμάτων για τη διαχείριση υδατικών πόρων υπό συνθήκες κλιματικής αλλαγής με προοπτική την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων αποφοίτων πανεπιστημίου σε περιβαλλοντικές σπουδές. 


Στο πλαίσιο του έργου, θα δημιουργηθεί ένα διεθνές δίκτυο εμπειρογνωμόνων σε θέματα διαχείρισης υδατικών πόρων από δεκατρία πανεπιστήμια και οργανισμούς σε έξι χώρες: Παλαιστίνη, Ισπανία, Ιορδανία, Ολλανδία, Ελλάδα και Κύπρος. Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του ΑΠΚΥ είναι ο Καθηγητής Γιάννης Βογιατζάκης, μέλος ΔΕΠ στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» και διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων.

Το ερευνητικό έργο χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ από το πρόγραμμα Erasmus+ και συγκεκριμένα τη δράση Capability Building in Higher Education. Θα υλοποιηθεί από το Palestine Technical University – Kadoorie (συντονιστής) και τα εξής πανεπιστήμια και φορείς: Palestinian Water Authority, Al-Quds University και Hydro Engineering Consultancy (Παλαιστίνη), Universidad Politécnica de Madrid (Ισπανία), Princess Sumaya University for Technology, Jordan University of Science and Technology, University of Jordan και International Company to Support Scientific Research (Ιορδανία), Stichting VU (Ολλανδία), TΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Creative Thinking Development (Ελλάδα) και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr