ΤΕΠΑΚ: Το Κέντρο Ερευνών Καρκίνου Κύπρου είναι γεγονός

ΤΕΠΑΚ: Το Κέντρο Ερευνών Καρκίνου Κύπρου είναι γεγονός

Σχεδόν ένα χρόνο από την έναρξη της λειτουργίας του, το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο βλέπει ένα από τα οράματα που έθεσε ως αναπόσπαστο μέρος της ύπαρξής της, να μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για την δημιουργία του Κέντρου Ερευνών Καρκίνου στη Κύπρο, σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ, ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα του τόπου, και από τα ταχέως ανερχόμενα παγκοσμίως, όπως κατέδειξε και η φετινή λίστα κατατάξεως πανεπιστημίων του Times Higher Education.

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, ώρα 19:30 στο Αμφιθέατρο 1 του Κτιρίου Τάσσος Παπαδόπουλος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) στη Λεμεσό (Οδός Θέμιδος και Ιφιγενείας), θα υπογραφεί η συμφωνία ίδρυσης Κέντρου Έρευνας Καρκίνου (ΚΕΚ) μεταξύ του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου (GOC) και του ΤΕΠΑΚ.


Θα παραστούν στην τελετή, και θα συμμετάσχουν και στα Workshops που θα γίνουν την επόμενη μέρα, διαπρεπείς ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Μονάχου (Technical University Munich), Freiburg, Kliniken Essen Mitte, Darmstad, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Ben-Gurion Ισραήλ, από άλλα ερευνητικά κέντρα και βεβαίως από το ΤΕΠΑΚ και το GOC.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν με τη σειρά:

-- Ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός.

-- Ο Ιατρικός Διευθυντής και Ιδρυτής του GOC, Καθηγητής Νίκος Ζαμπόγλου.

-- Και ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Βασικός ομιλητής, με θέμα «Μεταφραστική έρευνα και Κλινική Καινοτομία στην Ογκολογία» (Translational Research and Clinical Innovation in Oncology), θα είναι ο Καθηγητής Michael Molls του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Μονάχου, Γερμανία.

Η τελετή θα κλείσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Χορωδία του Άρη Λεμεσού, και θα ακολουθήσει δεξίωση.

Πληροφορίες: (+357) 25 – 002.244

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr