ΟΧΙ δικηγορικών συλλόγων για την ίδρυση νέας Νομικής Σχολής

ΟΧΙ δικηγορικών συλλόγων για την ίδρυση νέας Νομικής Σχολής

Η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, κατά την τελευταία συνεδρίασή της στην Αθήνα, εξέφρασε την αντίθεσή στην ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, όπως εξαγγέλθηκε από τον υπουργό Παιδείας, χωρίς προηγούμενη μελέτη και διαβούλευση με την ακαδημαϊκή και νομική κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η Ολομέλεια υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της ότι μέχρι και σήμερα ο υπουργός δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα για συνάντηση με την ολομέλεια παρά τα επανειλημμένα προς τούτο αιτήματα και τονίζει ότι η ίδρυση ακαδημαϊκών ιδρυμάτων πρέπει να γίνεται με τρόπο ορθολογικό, και να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά κριτήρια στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού για το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα.


Η Ολομέλεια συνεχίζει, πως σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε σκέψη για την ίδρυση Νομικής Σχολής προϋποθέτει ότι έχουν προηγουμένως επιλυθεί τα προβλήματα, και έχουν ενισχυθεί επαρκώς οι λειτουργούσες νομικές σχολές, ιδίως δε η Νομική Σχολή Κομοτηνής για προφανείς λόγους.

Ακόμη, η Ολομέλεια επικύρωσε την απόφαση της συντονιστικής επιτροπής για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που έχουν συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές και κατά των οποίων δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες, όπως τονίζει η ολομέλεια, παρότι παρήλθε χρονικό διάστημα πλέον του μηνός. Προσθέτει δε ότι ο σεβασμός στα δικαιώματα των κρατουμένων και η δημιουργία συνθηκών για μια δίκαιη δίκη είναι αδιαπραγμάτευτες κατακτήσεις του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού που πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως.

Επίσης, η ολομέλεια αποφάσισε την διοργάνωση πανελληνίου συνεδρίου Δικηγορικών Συλλόγων για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις Σέρρες εντός του τρέχοντος έτους. Ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής και το πρόγραμμα του συνεδρίου θα οριστικοποιηθούν μετά από εισήγηση της οργανωτικής επιτροπής.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr